BRC wint op een knollenveld van GVV

geldermalsen • BRC heeft met 1-3 gewonnen van GVV. De thuisclub kwam nog op een 1-0 voorsprong maar moest na zeventig minuten met tien man verder spelen.

GVV kwam na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Madeh Pichel na een assist van Wilfred Mulder. Drie minuten later moest GVV met tien man verder toen rechtsback Brandon Monhemius met een rode kaart van het veld werd gestuurd. BRC ging op zoek naar de gelijkmaker. Pas in de tweede helft kopte Nick van der Burg een voorzet van Steven van de Bosch binnen. Een kwartier voor tijd scoorde Jarno van de Water de 2-1. Tien minuten later schoot Van der Burg uit een hoekschop en bepaalde de eindstand op 1-3.

GVV-trainer Freek Wittenrood was teleurgesteld. “Een zure nederlaag, een slijtageslag. Ik denk niet dat we met elf man hadden verloren.” Aan de andere kant was BRC-trainer Adrie van Steijn tevreden, maar had wel een kanttekening. “We zijn erg blij met deze overwinning. Door het verlies van MVV’58 staan we nu vierde. Maar ik snap niet dat GVV ons op dit veld laat spelen. Op dit knollenveld laat je de koeien nog niet los. Het veld is levensgevaarlijk.”