• Haaften is kansloos in topper tegen BZC'14.
• Haaften is kansloos in topper tegen BZC'14. Foto: Jeroen de Bruin

Haaften is kansloos in topper tegen BZC'14 en verliest met 4-1

brakel/zuilichem • De titelambities van BZC’14 in de vierde klasse H kregen zaterdag een aanzienlijke boost na een indrukwekkende overwinning op Haaften. Met een 4-1 zege wist het team uit Brakel/Zuilichem zich nadrukkelijk te profileren als de voornaamste kandidaat voor het kampioenschap.

Deze overwinning, volgend op de winst tegen de directe concurrent Herovina vorige week, plaatst BZC’14 stevig aan kop van de ranglijst met drie punten voorsprong op de concurrenten en een wedstrijd minder gespeeld.

De wedstrijd begon explosief voor BZC’14. Jarno van Vuuren opende de score al in de derde minuut met een krachtige kopbal uit een hoekschop van aanvoerder Diewe Kolbach. Het antwoord van Haaften was echter snel en resoluut, met Thijmen Gerringa die direct vanaf de aftrap de stand gelijk trok.

Ondanks de vroege gelijkmaker, bleef BZC’14 de bovenliggende partij. De handige Van Vuuren was voortdurend dreigend voor het doel van Haaften. Een doelpunt van Daan Schriever werd afgekeurd wegens een overtreding. Het was Van Vuuren die, na een schitterende solo van Kolbach en een slim hakje van Maverick van Maaren, zijn tweede en BZC’s tweede doelpunt maakte.

Het was aan Haaften-keeper Lars Tertoolen te danken dat men met 2-1 ging rusten. Eerst pakte hij een inzet van Van Maaren op katachtige wijze. En uit de hoekschop stompte hij een kopbal van Jasper Gouda Quint uit de kruising.

Tien minuten na rust werd het 3-1 door een droog schot van Van Maaren. Hierna leek de wedstrijd een formaliteit te worden. Toch was Haaften nog een aantal keren dicht bij de 3-2. Een schot van Noorthoek ging net over. Jordy Perdon poeierde op de lat. Thom Korevaar faalde alleen voor de keeper. Zijn schot werd gered door keeper Nick Schreuders.

In de slotfase van de wedstrijd was het Ayhan Uslu die Michel Kooijman in staat stelde het vierde en laatste doelpunt te scoren. Dit zorgde voor grote vreugde bij de spelers en fans van BZC’14.

Haaften-middenvelder Daniël van Zuijdamvond vond dat zijn ploeg verdiend had verloren. “We zijn afgetroefd. Het was een zware pot op een slecht veld. We verloren alle een-op-een-duels. We kregen nog een aantal kansen op de aansluitende 3-2. Wanneer je die ook niet maakt, dan wordt het lastig.”