Weer een zeperd voor MVV’58 tegen Kerkwijk

meteren • MVV’58 verloor thuis met 1-2 van laagvlieger Kerkwijk. Kerkwijk kwam voor rust op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft scoorde Maurice Kaasjager een kwartier voor tijd de 1-2. Maar MVV’58 wist hierna niet meer te scoren.

Trainer Frans van Wijk was niet blij. “Zowel het resultaat als de uitvoering was uitermate teleurstellend. We hebben van onszelf verloren. Ik wijt het aan onvolwassenheid. Nadat we op 1-2 waren gekomen, gingen we drukken, maar waren we veel te onrustig. Kerkwijk heeft naar zijn mogelijkheden gespeeld: met zijn allen achter de bal en hopen op een gevaarlijke counter.” Ferry van Asch, die weer was overgekomen vanuit de Alpen, viel uit met een heupblessure. “Dat is de zoveelste speler in de lappenmand. We moeten terug naar de tekentafel”, aldus trainer Van Wijk.


LRC dankt Fabian van Horssen voor late gelijkmaker tegen Westlandia

leerdam • LRC is er zaterdag niet in geslaagd om Westlandia te verslaan. In Leerdam leek de ploeg van Emanuel Sluis te gaan verliezen, maar een late gelijkmaker van Fabian van Horssen bepaalde de eindstand op 2-2.

“Een slechte wedstrijd, waarin we toch een puntje pakken”, zag Sluis. “Zij zakten erg ver terug en dan moeten wij het tempo hoog houden in balbezit, maar dat deden we niet goed.” Westlandia nam voor rust de leiding waarna Jamal Ouassif tekende voor de gelijkmaker. Na rust leek voormalig Feyenoorder Anass Achahbar met de 1-2 zijn ploeg de winst te bezorgen, maar Van Horssen besloot dus anders.