• Afscheid dominee Henk Dijk in Acquoy.
• Afscheid dominee Henk Dijk in Acquoy. Foto: Cees Hoogteyling

De knoop in de rode draad van zijn leven; afscheid dominee Henk Dijk

Nieuws

ACQUOY • Inwoners en vrienden hebben zondagmorgen afscheid genomen van hun dominee Henk Dijk. De prachtige Cathrijnekerk was tot de laatste plaats bezet en na afloop van de dienst werd er in het dorpshuis De Schakel nog nagepraat, dat allemaal onder het genot van een kopje koffie. 

Onder de vele genodigden, waren burgemeester Servaas Stoop, namens het gemeentebestuur en predikant met kerkenraadsleden van de hervormde gemeente Beesd.

Kinderen van de nevendienst
Na de verwelkoming kregen de kinderen van de nevendienst bijzondere aandacht. De schriftlezingen waren uit Jona en Johannus 2. In de overdenking, projecteerde Ds. Henk Dijk zijn levensloop. Hij noemde dat de rode draad van zijn leven. Hoe hij door een non, tijdens zijn diensttijd, het advies had gekregen theologie te gaan studeren.

Rode draad
Dijk: “Ik ben blij met de weg die ik heb mogen begaan. Als ik die weg als een rode draad door mijn leven zie, is de knoop die vandaag daarin wordt gelegd geen eindpunt. Het is slechts een rustpunt in mijn leven en ik zal zeker zo lang als ik adem mag halen mij inzetten voor mijn naasten.”

Vele vrijwilligers
Hij dankte allen die hij in zijn mooie gemeente heeft mogen meemaken. In het bijzonder ook de vele vrijwilligers die zich voor de samenleving inzetten. Als wens gaf Dijk de aanwezigen mee, eens vaker de hand op de schouders van de naaste te leggen.

Muzikaal werd de feestelijke dienst omlijst door organist Henk van de Plassche en zang van het koor “Good Company’ uit Nieuwegein.

Blijft in Acquoy wonen
Door de ouderling van dienst, Corrie de Ruiter, werden alle bezoekers uitgenodigd op de koffie. De inwoners zullen Henk Dijk niet helemaal missen, hij blijft in Acquoy wat hem zo lief is, wonen.