Collectiefavond West Betuwe in Asperen

asperen • Iedereen die cultuur in West Betuwe een warm hart toedraagt, is maandag 4 maart om 20:00 uur van harte welkom in het Dorpshuis van Asperen. Het Collectief verbindt kunstenaars en cultuurmakers in West Betuwe door regelmatig bijeenkomsten te organiseren in één van de 26 kernen van de gemeente West Betuwe. 

Hoofdonderdeel van het programma is het optreden van Ennio Drost met KunsThuis van Kleine Broer. 

Muurschilderingen

De Oekraïense kunstenares Hanna Nalyvaiko uit Asperen presenteert haar muurschilderingen en ander werk samen met haar partner Mykyta Shvets en vertelt over haar ontmoeting en samenwerking met kunstenares Thea Zweije.

Willemijn Simon van Leeuwen, directeur van het GeoFort, geeft een kijkje in een bijzonder initiatief: scholen en zo’n 30 junior klimaatburgemeesters binnen de gemeente gaan aan de slag om kunst te maken rondom het thema ‘Toekomst van de planeet aarde’. Daarnaast is er aandacht voor de lopende projecten van Het Collectief met onder meer het nieuwste filmpje uit de reeks videoportretten van kunstenaars uit de gemeente West Betuwe. 

Eigen inbreng

En zoals altijd is er ook ruimte voor de eigen inbreng van de aanwezigen zoals een zoekvraag of aankondiging van een culturele activiteit. Degene die daar gebruik van wil maken kan dat melden op de avond zelf. 

Aanmelden

De avond start om 20:00 uur in het Dorpshuis in Asperen, Van Langerakstraat 6 in Asperen. De toegang is gratis en inloop vanaf 19:30 uur. 

Aanmelden is gewenst. Dit kan door een mail te sturen naar info@collectiefwestbetuwe.nl is gewenst. Zie ook: www.collectiefwestbetuwe.nl.