Ontmoetingsplek voor geheugenproblemen

Haaften • Welzijn West Betuwe organiseert samen met vrijwilligers het Odensehuis in Haaften. De Odensehuiskamer Haaften is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende geheugenproblemen die thuis wonen en hun naasten. Elke maandagochtend komt er momenteel een gezellig groepje samen om te kaarten, spelletjes te doen, samen te bewegen of te schilderen. Een vrijwilliger begeleidt deze bijeenkomst.

De Odensehuiskamer in Haaften is nog volop in ontwikkeling. Om de taken en uren van de vrijwilligers te kunnen verdelen is er behoefte aan meer vrijwilligers, zodat zij om de week drie uur aanwezig kunnen zijn. Het Odensehuis maakt graag gebruik van de talenten en interesses van de vrijwilligers.

De basisschool heeft al aangegeven aan het project mee te willen werken, het blijkt goed te zijn voor zowel de kinderen als de bezoekers. Ook de Haaftense heren van het Odensehuis zien dit initiatief ook helemaal zitten. 

Als er behoefte is aan gezelligheid, ontmoeting, contact met lotgenoten en laagdrempelige activiteiten dan kan men elke week op maandag tussen 9:00 en 12:00 uur terecht in de Burcht van Haeften.

Vrijwilligers die het leuk vinden activiteiten te organiseren en samen met anderen te zorgen voor een ongedwongen ontmoeting. Die op een zinvolle manier willen bijdragen aan een dementievriendelijke omgeving kunnen zich aanmelden bij Nathalie Gerrits-van den Hof: ngerrits@welzijnwestbetuwe.nl of per telefoon op nummer 06-39599076. Ook voor vragen. Meer informatie staat op www.welzijnwestbetuwe.nl/odensehuis-west-betuwe.