woensdag 28 februari

Voorlees en knutselpret
15:00, Geldermalsen, Bibliotheek. Kinderen zijn welkom om te komen luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel en breiden de woordenschat uit. Ga met de voorleesvrijwilligers mee op avontuur. Aansluitend gaan ze aan de slag met een leuke, stoere knutselactiviteit. Aanmelden is niet nodig en deelnemen is gratis. Iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur Bibliotheek Geldermalsen

Open Eettafel West
17:30-20:00, Est, Dorpshuis. Op woensdag 28 februari organiseert Dorpstafel Est opnieuw een Open Eettafel voor inwoners van West Betuwe in het Dorpshuis in Est. Iedereen die het fijn vindt om samen met anderen de maaltijd te nuttigen is van harte welkom. Men krijgt een 3-gangendiner aangeboden en men kan dieetwensen vooraf kenbaar maken. Er geldt een eigen bijdrage: naar eigen inzicht. Aanmelden bij Jeff Anderson via e-mail op jeff.anderson@kpnmail.nl. Of telefonisch op 06 51695335.

donderdag 29 februari

ChristenUnie
19:30, Geldermalsen, Tante Leen. De ChristenUnie West Betuwe gaat in gesprek met inwoners van Geldermalsen. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie: Anne van Rossum, fractievoorzitter, Anne.van.rossum@GemeenteRaad.WestBetuwe.nl en 06 21954350.

Zuid-Amerikaanse avond
20:00, Rumpt, Rumptse kerkje. In het Rumptse Kerkje is op 29 februari weer voornamelijk Portugees te horen. Na het geweldige optreden op 31 januari zijn nu pianist, Mike del Ferro en zangeres Femke Smit te gast. Mike en Femke zijn twee internationaal bekende topartiesten die samen een prachtig programma brengen van Zuid-Amerikaanse, voornamelijk Braziliaanse muziek. Genieten kan op deze avond van nummers van Antonio Carlos Jobim, Chico Buarque en Milton Nascimento. Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2, Rumpt. Aanvang concert: 20:00 uur. Kaarten: https://www.rumptskerkje.nl/agenda/ of bel 06 55544418.

vrijdag 1 maart

Ouder-kind café Haaften
9:30-11:00, Haaften, Vredeplein 1. Ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom in het ouder-kind café. Er is ruimte om samen leuke dingen te doen, nieuwe mensen te leren kennen en opvoedtips te delen. Bij het ouder-kind café is er regelmatig een activiteit voor ouders en kinderen samen, bijvoorbeeld voorlezen of muziek maken of een informatieve invulling van de ochtend. Er wordt voor koffie, thee en speelgoed gezorgd en deelname is gratis. Met elkaar maken we er een gezellige ochtend van. Meer informatie? Kijk op www.welzijnwestbetuwe.nl/ouderkindcafe.

Vrouwenontmoetingscentrum
10:00-12:30, Geldermalsen, De Pluk. Vrouwenontmoetingscentrum in de Pluk. Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur, met koffie, thee en mooie tweedehandskleding.

Rode Koffietafel
10:30, Geldermalsen, Bibliotheek Rivierenland. Vrijdag 1 maart staat de Rode Koffietafel weer klaar in bibliotheek De Pluk in Geldermalsen. Deze keer is de grote roze olifant in de Haagse formatiekamer onderwerp van gesprek: kan en wil je regeren samen met de PVV, die schending van democratische grondbeginselen in zijn DNA heeft zitten? Of is dat linkse praat?

Kinder- en speelgoedbeurs
19:00-21:00, Waardenburg, de Koeldert. Op vrijdag 1 maart van 19:00 - 21:00 uur & zaterdag 2 maart van 09:30 - 12:00 uur is er de tweedehands kleding- en speelgoedbeurs in de Koeldert in Waardenburg door Stichting Samarita Waardenburg. De winst gaat naar projecten in Roemenië en Oekraïne. Het is mogelijk om eigen (voorjaars- en zomer) kinderkleding in te brengen (geen volwassenenkleding) in maat 80 tot en met 176. Speelgoed en kinderbenodigdheden mogen ook gebracht worden. De ingebrachte spullen moeten voorzien worden van een sticker met een persoonlijke code, maat en verkoopprijs. Informatie: Claudia van Trigt: 0642253675 of Jannie van Trigt: 0649405624. Email: claudiaenmartijn@gmail.com

Bingo in Opijnen
20:00, Opijnen, dorpshuis. De bingoballetjes gaan vrijdag 1 maart om 20:00 uur weer rollen in het dorpshuis Keijsershof in Opijnen. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en wordt begonnen met een lekker kopje koffie. Het belooft weer een gezellige avond te worden.

zaterdag 2 maart

CWSV Prinses Marijke
08:30-12:30, Geldermalsen, Meersteeg 4h. Christelijke WandelSport Vereniging Prinses Marijke organiseert de laatste wandeling uit hun winterserie van vier wandeltochten van 5-10-15-25(-40). Deze zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden en mindervaliden (niet alle routes). Voor wandelaars die met de trein komen, rijdt er vanaf Station Geldermalsen een pendelbus/auto naar de startlocatie. De inschrijving is vijf euro. Bondsleden krijgen één euro korting. De routes zijn ook voorzien van routepijlen. Tijdens de wandelingen zijn er rustplaatsen geregeld. Meer informatie: www.cwsvprinsesmarijke.nl en sociale media.

Kinder- en speelgoedbeurs
09:30-12:00, Waardenburg, de Koeldert. Zie verdere informatie bericht 1 maart.

Duo-concert in Haaften
19:00, Haaften, de Burcht van Haeften. Muziekvereniging Nieuw leven geeft zaterdag 2 maart samen met pop- en rockkoor The EZvoices weer haar jaarlijkse winterconcert in de Burcht van Haeften. Ook het leerlingenorkest van Nieuw leven doet weer mee. Het concert is op zaterdag 2 maart begint om halfacht. De zaal gaat open om 19:00 uur.

Jubileum Crescendo
19:00-22:00, Opijnen, Zandstraat 27A. Op 19 september 2023 bestond zangvereniging Crescendo Opijnen 100 jaar. Op zaterdagavond 2 maart wordt dit jubileum groots gevierd met een jubileumconcert. Gevarieerd programma samen met Vocal Group Zinnia en met begeleiding van een combo bestaande uit Cornel Leijdekker op bas, Sandro Estourgie op drums en Sam ten Velden op piano. De dirigent is Simone Damman. Het concert vindt plaats op zaterdag 2 maart in De Keijsershof, Zandstraat 27A te Opijnen, aanvang 19.30 uur. Van harte uitgenodigd, aanmelden is nodig in verband met de beschikbare ruimte. Vol is vol. Aanmelden voor vrijdag 1 maart via: Werner, mail: admin@crescendo-opijnen.nl - tel: 06-23932094 of Rob, mail: secretaris@crescendo-opijnen.nl - tel: 06-28172327.

zondag 3 maart

Tiende Hope4Life Ontbijtrun
08.15, Deil, Duifhuis. Deze ochtend staat volledig in het teken van het goede doel en wordt alweer voor de 10e keer georganiseerd. Deelnemers mogen na inschrijving & donatie voor het goede doel, hardlopend of wandelend 5 of 10 kilometer afleggen door Deil. Daarna staat voor hen een heerlijk verzorgd ontbijtbuffet klaar. Met hun deelname steunen zij de strijd tegen kanker. Inschrijfgeld bedraagt 15 euro (liefst contant). Inschrijven vanaf 08:15 uur in het Duifhuis, Duyfhuisstraat 2 in Deil. Na afloop is er een geheel door lokale ondernemers en vrijwilligers verzorgd ontbijt in het Duifhuis. Deelname geheel op eigen risico.

Saxofoonkwartet
15:00, Neerijnen, Stroomhuis. Het saxofoonkwartet SAX4SAX treedt op zondag 3 maart op in het Stroomhuis. SAX4SAX speelt repertoire in de categorieën easy jazz, licht klassiek en populaire swing. Het programma dat zij in het Stroomhuis brengen is een mix van alle stijlen muziek uit hun repertoire. Het kwartet bestaat uit vijf personen, maar op het podium staan er steeds maar vier tegelijk. Datum: zondagmiddag 3 maart. Aanvang: 15.00 uur. Entree: 20 euro incl. drankje in de pauze. Reserveren: zie www.stroomhuisneerijnen.nl. Het Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk.
www.stroomhuisneerijnen.nl

maandag 4 maart

Leer het schaakspel
15:30, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Leer het schaakspel, ontvang meer tips en tricks. Tijdens de middag is een begeleider van de schaakvereniging Rivierenland aanwezig te helpen en alle vragen te beantwoorden. Gratis inloop, aanmelden is niet nodig. Iedere maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur, kinderen vanaf 6 jaar, Bibliotheek Geldermalsen.

woensdag 6 maart

Bop Herwijnen
10:00-12:00, Herwijnen, de Poort. Deze Bop-ochtend is iedereen weer welkom, voor een kop koffie of thee en een praatje. Voor wie het leuk vindt, is het mogelijk diverse spelletjes te spelen en kan men ook weer deelnemen aan de sjoelcompetitie. Locatie dorpshuis 'de Poort'. Info: Bart van Zandwijk: 06-13784043.

Presentatie vogels
20:00, Het Stroomhuis, Neerijnen. Op verzoek van de Vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe verzorgt wetenschappelijk medewerker Albert Beintema een presentatie over vogels op woensdagavond 6 maart in Het Stroomhuis in Neerijnen. Iedereen is welkom. Toegang is voor IVN-leden gratis en voor niet-leden zes euro. Voor meer informatie over de presentatie van Albert Beintema kun je terecht bij Bert Vos van de Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe, via vwg@ivnwestbetuwe.nl

donderdag 7 maart

Fototentoonstelling
09:00, Geldermalsen, de Pluk. Op donderdag 7 maart is er in de Pluk een expositie met foto’s van dertig personen die op latere leeftijd Nederlands geletterd zijn en de taal hebben geleerd, met hun persoonlijke verhalen erbij. West Betuwe gaat meer aandacht schenken aan laaggeletterdheid in de gemeente, deze tentoonstelling is één van de initiatieven daarvoor.

Ixta Noa in Geldermalsen
10:00-12:00, Geldermalsen, Tante Leen. Een bijeenkomst van Ixta Noa in Geldermalsen bij Tante Leen. Mensen met psychische kwetsbaarheid en/of verslaving zijn vanaf 1 maart elke donderdagmorgen welkom van 10:00 tot 12:00 uur. Men kan zonder afspraak binnenkomen. De locaties zijn: maandagmiddag 14:00 tot 16:00 uur in de Burcht van Haeften in Haaften en donderdagmorgen 10:00 tot 12:00 uur bij Tante Leen in Geldermalsen.

Juridisch inloopspreekuur
11.30-12:30, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Hulp voor iedereen bij juridische vragen zoals burenconflict, aankoop/verkoop van een woning, onbetaalde factuur, arbeidsovereenkomst, uitkeringen, huurovereenkomst. De hulp is gratis en voor iedereen, ook voor niet-leden. Aanmelden is niet nodig. Eens in de twee weken (even weken van de maand), 11:30-12:30 uur Bibliotheek Geldermalsen.