Skileraar Ferry van Asch bezorgt MVV'58 de winst

Vuren • MVV’58 was de grote winnaar in het duel met Vuren en won dankzij een doelpunt van Ferry van Asch met 0-1. Van Asch is in de winter werkzaam als skileraar. Hij was speciaal voor de wedstrijd tegen Vuren teruggekomen en zat zaterdagavond weer in het vliegtuig terug naar de Alpen.

De eerste helft was niet om aan te zien. Beide ploegen creëerden geen kansen. In de tweede helft kwam de wedstrijd pas op gang toen Van Asch de 0-1 scoorde. Hierna kreeg zowel Vuren als MVV’58 nog kansen, maar bleef de 0-1 stand op het bord staan.

MVV’58-trainer Frans van Wijk was dolblij met deze overwinning. “Het was een gelukkige overwinning, want ik miste vandaag acht basisspelers. Gelukkig hebben we een goede jeugdafdeling. Luc van den Bosch maakte verdienstelijk zijn debuut.”
Aan de andere kant vond trainer Gilberto Smit dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. “De eerste helft was het aan beide kanten de kat uit de boom kijken. In de tweede helft brak de wedstrijd open, toen MVV’58 de 0-1 scoorde. Wij kregen nog kansen op de gelijkmaker via Ian van Wijk en Tom van Berghe. Maar helaas waren we niet scherp genoeg. Dat is jammer, want we hebben de punten hard nodig.”