Herovina - BZC'14 (1-2)
Herovina - BZC'14 (1-2) Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

BZC’14 het gelukkigst in ondermaatse topper tegen Herovina

Herwijnen • De topper tussen Herovina en BZC’14 eindigde in een 1-2 overwinning voor de gasten uit Brakel/Zuilichem. Na een matige wedstrijd onder een warrig leidende scheidsrechter trok BZC’14 aan het langste eind. Namens BZC’14 scoorden Jasper Gouda Quint en Michel Kooijman. Bij Herovina was Remon Steenbruggen de doelpuntenmaker.

Deze uitslag duwt Herovina naar de derde plaats, terwijl BZC’14 de leiding in de vierde klasse H verstevigt. Herovina, ondanks het missen van zes basisspelers, begon sterk en had de score vroeg kunnen openen, maar het geluk ontbrak. Jesse van Linstee en Rick de Joode zagen hun pogingen gestuit door keeper Nick Schreurder, terwijl aan de andere kant keeper Rick Verploegh een doelpoging van Jarno van Vuren verijdelde. De openingstreffer kwam in de 19e minuut van Remon Steenbruggen, die een vrije trap hard in de rechterhoek schoot. Het spel ging gelijk op met fysieke duels, vooral tussen Gouda Quint en Steenbruggen. Gouda Quint wist echter de gelijkmaker binnen te koppen uit een vrije trap.

Naarmate de wedstrijd vorderde, daalde het niveau en werden kansen schaars. De tweede helft werd gekenmerkt door een slecht veld en dubieuze arbitrale beslissingen, wat het speltempo drukte. Een controversieel moment ontstond toen een doelpunt van Wilfred van Maaren voor Herovina wegens buitenspel werd afgekeurd, wat tot onvrede leidde bij de thuisfans. Toen het publiek zich nadrukkelijk met de wedstrijd ging bemoeien besloot scheidrechter Bracht om een pauze in te lassen. Na de korte onderbreking was het Michel Kooijman die BZC’14 op voorsprong zette, profiterend van een defensieve fout.

Herovina zocht wanhopig naar de gelijkmaker, maar ondanks kansen voor Jesse van Vliet en Arno van Noord, bleef een doelpunt uit. Een laat doelpunt aan de andere kant van Maverick van Maaren werd ook afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Volgens de trainer van Herovina, Marcel de Groot, had zijn ploeg een gelijkspel verdiend geweest. “De eerste twintig minuten waren wij de bovenliggende partij en kwamen we verdiend op voorsprong. Hierna maakte BZC’14 uit het niets gelijk. In de tweede helft gingen we vol op de aanval en waren er enkele opmerkelijke beslissingen. Maar wij hadden ook slimmer moeten spelen en niet telkens randje buitenspel moeten gaan staan. Maar ondanks het gemis van zes basisspelers hebben we het niet slecht gedaan.”