• Er lijkt dan toch een flinke uitbreiding van woningen te komen in Beesd
• Er lijkt dan toch een flinke uitbreiding van woningen te komen in Beesd Foto:- ter Illustratie

Uitbreiding van Beesd; eerst in dorp daarna Beesd noord aan de beurt

Nieuws

BEESD • Het lijkt erop dat in Beesd binnenkort gebouwd gaat worden. En dat is vaak de redding voor de voorzieningen in zo’n dorp. 

Nieuwbouw
Het inwonertal loopt de afgelopen jaren terug. Jongeren kunnen niet in hun ‘eigen’ dorp terecht moeten uitwijken naar kernen waar wel gebouwd wordt, zoals de Plantage in Meteren. Nieuwbouw geeft wellicht de gelegenheid terug te keren.

Terrein Antoniusschool
Voor de beide basisscholen in Beesd komt er nieuwbouw. De Sint Antoniusschool verhuist dan naar de overkant, op de huidige locatie is ruimte voor woningbouw en ook aan de Huizenkamplaan gaat binnen afzienbare tijd gebouwd worden, het gaat om vijftig woningen.

Uitbreiding Beesd noord
Maar er zijn ook weer plannen voor uitbreiding in Beesd Noord afgestoft en opnieuw bekeken. De plannen zijn al twintig jaar oud. Er gaan geluiden op dat er een nieuwbouwwijk met 350 huizen gebouwd kan gaan worden.

Gelijke verdeling
En in een latere fase nog zo’n 200 erbij met een bedrijventerrein. De bedoeling is het aantal gelijk te verdelen over sociale huur-, betaalbare koop- en duurdere woningen.