• In Est is een onveilige situatie voor schoolkinderen ontstaan door vuilcontainers op de stoep op ophaaldagen.
• In Est is een onveilige situatie voor schoolkinderen ontstaan door vuilcontainers op de stoep op ophaaldagen. Foto: ter illustratie

Gemeenteraad kreeg huiswerk mee in Est; gebiedsgericht ontmoeten

Nieuws

EST • De opkomst was groot, zo’n 60 inwoners van Est kwamen naar het gesprek met raadsleden in het kader van ‘gebiedsgericht ontmoeten’. 

Verkeersveiligheid
De Dorpsraad van Est had zich goed voorbereid. De verkeersveiligheid was een onderwerp dat op de agenda stond. In het dorp wordt nog altijd veel te hard gereden. Aan de raad werd gevraagd daar wat aan te doen.

Schoolkinderen
Ook is er een onveilige situatie voor schoolkinderen omdat vuilcontainers op de ophaaldag op de stoep staan en kinderen dan over de weg lopen. Verzocht werd om een container-verzamelvak.

Meer mantelzorgwoningen
Er werd gesproken over meer mantelzorgwoningen en plaatsen waar nog woningen gebouwd kunnen worden. Ook werd de raad gevraagd actiever te kijken naar een eventuele uitbreiding van kwekerij met kasbouw aan de Karnheuvelsestraat. Uitbreiding van de kassen is zeer tegen de wens van het dorp.

Subsidie Dorpshuis
De dorpsraad verzocht om indexering van de subsidie voor het dorpshuis. Alles wordt duurder en de inkomsten zijn niet aangepast.