• Racen op een motorfiets gemaakt van legoblokjes.
• Racen op een motorfiets gemaakt van legoblokjes. Foto: Marjon de Lange
met fotoserie

Drukke Lego fandag bij Van der Perk; speelgoed populair bij jong en oud

Nieuws Fotoseries

BEESD • De lego-fandag bij Van der Perk, 1001Farmtoys was drukbezocht.

“Rond het middaguur kon je echt over de hoofden lopen en in de grote hal kon echt niemand meer bij”, vertelt één van de speciaal daarvoor aangestelde parkeerwachten. “We mogen ook het parkeerterrein van het Betuwestrand gebruiken, maar ook daar was alles vol.”

Enorm populair
En dat is geen wonder, Lego-blokjes bestaan al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw. Wie kent het niet? Het is enorm populair bij jong en oud. De laatste groep gebruikers komt duidelijk terug in de diorama’s die zaterdag 24 februari in Beesd bewonderd konden worden. Bouwwerken volledig uit Legoblokjes.

De makers ervan komen vanuit alle windstreken om hun kunstwerken tentoon te stellen. “Het is heel leuk dat groot publiek het bekijken kan.”

Veiling
Eigenaar Henk van der Perk was zelf in de middag de veilingmeester. Legoliefhebbers kunnen hun stukken verkopen in Beesd via een veiling. Dat ging van kleine zakjes met steentjes tot complete kastelen. Vaak afgebouwd, met het boekje, de werkbeschrijving, er nog bij. Er werden vaak flinke bedragen geboden.

Speurtocht met prijzen
De grote poppen van Legoblokjes waren geleend vanuit Denemarken. Via de diorama’s was er een speurtocht waarbij vragen beantwoord moesten worden. Prijswinnaars worden binnenkort door 1001Farmtoys bekend gemaakt.