Plezier hebben in muziek

ophemert • Dirigent Jaap van Stam leidt vanaf 4 maart 2024 het Eerste Ophemerts Lente Orkest. In acht repetities leren volwassen deelnemers, met weinig tot geen muzikale ervaring, het instrument van hun keuze te bespelen. 

Wat moeten mensen zich voorstellen bij het initiatief? “De deelnemers zitten in een halve kring en krijgen met het muziekinstrument op schoot instructie. We verkennen de eerste tonen - zeker bij blaasinstrumenten zal dat even zoeken zijn. Met vijf tonen kun je al een liedje maken. En dat gaan we gewoon doen.” Ook maken ze spelenderwijs kennis met het notenschrift. Aan het eind zijn de orkestleden in staat samen eenvoudige, leuke liedjes te spelen. 

Plezier hebben in muziek

Jaap belooft de deelnemers tools, tips en tricks om zo gauw mogelijk samen leuke stukken te spelen. Zijn belangrijkste doel, als dirigent, is zorgen dat mensen plezier hebben in muziek. “Dat ieder op zijn eigen niveau kan spelen. Ik ben geduldig en probeer te dirigeren met humor. Voor mij is het belangrijk dat repetities laagdrempelig zijn en dat mensen elkaar ook kunnen ontmoeten. Lol hebben in muziek maken, daar help ik bij. En het Eerste Ophemerts Lente Orkest is een plek om eens wat uit te proberen.”

Praktische informatie

Acht maandagavonden tussen 4 maart en 20 mei 2024 van 19.30 - 20.45 uur. Voor volwassenen uit de omgeving van Ophemert, Zennewijnen, Varik, Passewaaij en Wadenoijen. Kosten: 99 euro, inclusief een leeninstrument. Aanmelden uiterlijk 26 februari. 

Meer informatie op: https://ophemert.nl/euphonia/; of via Berendet van Huenen (secretaris van initiatiefnemer muziekvereniging Euphonia) ophemerteuphonia@gmail.com; of Herman Timmer (voorzitter Euphonia) +31 6 22030362.