Kinder kringloop

waardenburg • Een idee voor in de vakantie: belangstellenden kunnen met de kinderen naar Kringloopschuur Heidewaard. Op 20 februari staat de Kringloopschuur in het teken van kinderen.  Met leuke acties en voor ieder kind wat lekkers. Adres: Heideweg 12 in Waardenburg. 


Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwilligers voor evenementen

Rivierenland • Het Rode Kruis zoekt landelijk 1250 vrijwilligers om eerste hulp te verlenen. Ook in Gelderland zoekt de hulporganisatie hulpverleners voor evenementen op de locaties Rivierenland, Noord-West Veluwe, Berkelland, Driestromenland en Brummen-Eerbeek-Hall-Loenen (BEHL). Iedereen die zich aanmeldt, krijgt van het Rode Kruis een gratis uitgebreide EHBO-cursus. In ruil daarvoor zijn ze vier uur per maand beschikbaar.

Het afgelopen jaar zette het Rode Kruis landelijk meer dan vijfduizend vrijwilligers in op evenementen. Op grote evenementen, zoals de Zwarte Cross en de Nijmeegse 4Daagse, maar ook op kleinschalige buurtevenementen.

Trainen voor een noodsituatie
Het Rode Kruis wil nu al extra vrijwilligers opleiden, zodat ze hun EHBO-diploma op zak hebben voor de evenementen in de zomer. Ook vindt de hulporganisatie het belangrijk om goed voorbereid te zijn op drukkere tijden. Dankzij alle evenementen waar het Rode Kruis actief is, zijn vrijwilligers klaar voor een echte noodsituatie, zoals een overstroming of aanslag. Aanmelden kan via rodekruis.nl/aanmelden.