• De leerlingen die op reis gaan (om te) studeren.
• De leerlingen die op reis gaan (om te) studeren. Foto: aangeleverd

Onderwijs tijdens reis naar buitenland

geldermalsen • Yuverta Digital Nomads is een uniek onderwijsproject. Yuverta is er namelijk van overtuigd dat werken en leren overal gebeuren kan en dus ook buiten het klaslokaal, zelfs buiten Nederland. 

Vijfentwintig mbo studenten van elf verschillende opleidingen van negen Yuverta mbo scholen reizen de maand maart door verschillende Europese landen zonder een les of werk te hoeven missen.

Yuverta Digital Nomads wil studenten leren wat er in de wereld speelt en ze opleiden om wendbaar te zijn in de wereld zoals deze is. De organisatie is trots dat hun studenten dit avontuur mogen aangaan om zo hun blikveld te verruimen en zich als persoon breed te ontwikkelen.

Studenten die meegaan komen van Yuverta mbo locaties: Geldermalsen, Den Bosch, Helmond, Tilburg, Dordrecht, Nijmegen, Aalsmeer, Heerlen, Boxtel en Houten. Van de Yuverta-school in Geldermalsen gaan er vijf leerlingen mee, Bram, Manouck, Kyara, Jaoby en Tara. 

De mbo-studenten die meegaan worden Yuverta Digital Nomad genoemd, zij leren omgaan met en anticiperen op datgene wat er op dat moment gebeurt. Hierdoor groeien maatschappelijke en internationale competenties en inzichten die in ieders toekomst van pas komen. Er gaan zes begeleiders mee. De Digital Nomads nemen hun laptop mee en 'leren' ergens in Europa.