woensdag 14 februari

Open dag basisschool
09:00-12:00, Geldermalsen, Jan Harmenshof. Basisschool Jan Harmenshof houdt op woensdag 14 februari een open dag voor geïnteresseerden in deze school. De basisschool staat in het centrum van Geldermalsen en is dan ook zeer toegankelijk voor iedereen uit Geldermalsen en omstreken. De school heeft van de inspectie het predicaat “Excellente School” ontvangen. De kinderen worden goed voorbereid op het voorgezet onderwijs en alle kinderen vanaf groep 1 krijgen Engelse les. Bezoekers zijn welkom tussen 9:00 en 12:00 uur.

Open dag Oranje Nassauschool
9:00 - 11:00 uur, Geldermalsen, Oranje Nassauschool De Oranje Nassauschool organiseert samen met Chapeau Kinderwerk op 14 februari een open dag en speelochtend voor alle geïnteresseerden. De Oranje Nassauschool staat voor 'kennisrijk onderwijs voor een kansrijke toekomst.' Tijdens deze ochtend kan men ervaren waar de school voor staat en wordt uitleg gegeven over thematisch werken, ons burgerschapsonderwijs en de waarde die zij hechten aan goede basisvaardigheden. Ook vertellen ze graag meer over ons atelier met cultuur en expressie. Bezoekers zijn welkom van 9:00 tot 11:00 uur. Kinderen van (bijna) 2 tot 4 jaar mogen komen spelen op de peutergroep van Chapeau.

Repair Cafe Varik Heesselt
14:00-16:00, Varik, Toevershof. Woensdag 14 februari van 14 uur tot 16 uur zit men weer klaar voor reparaties. In Toevershof, Varik.

Voorlees en knutselpret
15:00, Geldermalsen, Bibliotheek. Kinderen zijn welkom om te komen luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel en breiden de woordenschat uit. Ga met de voorleesvrijwilligers mee op avontuur. Aansluitend gaan ze aan de slag met een leuke, stoere knutselactiviteit. Aanmelden is niet nodig en deelnemen is gratis. Iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur Bibliotheek Geldermalsen

donderdag 15 februari

Gespreksgroep
13:30-15:00 uur, Geldermalsen, Rijksstraatweg 17. 'Zin in (je) leven!?' Gespreksgroep voor mensen van vijftig plus die behoefte hebben aan een gesprek dat net iets verder gaat dan koetjes en kalfjes. Voor mensen die graag in een vertrouwde sfeer andere mensen willen ontmoeten en interesse hebben voor elkaars verhaal en vragen. Maximaal acht mensen komen zes keer bijeen om met elkaar te praten over allerlei thema’s die belangrijk voor hen zijn in het leven. Er is ruimte voor eigen inbreng, maar ervaren gespreksleiders van het Centrum voor Levensvragen Rivierengebied geven ook structuur en begeleiding. Geen kosten; data: 15, 29 februari; 14 en 28 maart; 18 april; tijd: inloop 9:45, start 13:30 – 15:00 uur). E-mail: rivierengebied@centrumvoorlevensvragen.nl

PlukPodium met Fabienne Julie
20:30-22:00, Geldermalsen, De Pluk. Donderdag 15 februari om 20:30 uur staat singer-songwriter Fabienne Julie in het theater. Zij brengt een intieme folk sfeer met zich mee die nog lang blijft hangen. Met haar muziek schetst ze heldere verhalen, waarbij ze genoeg ruimte om overlaat voor de unieke interpretaties van het publiek. Groots geïnspireerd door acts als Patrick Watson, Billie Marten en Lana del Rey! Kom luisteren naar haar prachtige cinematische, dromerige sound. Voor kaarten en meer informatie, ga naar www.depluk.nl/plukpodium

vrijdag 16 februari

Vrouwenontmoetingscentrum
10:00-12:30, Geldermalsen, De Pluk. Vrouwenontmoetingscentrum in de Pluk. Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur, met koffie, thee en mooie tweedehandskleding.

zaterdag 17 februari

Heibel in Hofte in de Burcht
19:30, Haaften, Burcht van Haeften. In de Burcht van Haeften is op zaterdag 17 februari vanaf 19.30 uur een nieuwe editie van Heibel In Hofte. Een avond voor en door mensen uit Haaften en omliggende dorpen. De avond begint met lokaal talent. Iedereen die iets met muziek doet en een nummer op het podium wil spelen of zingen, kan dat op die avond doen. Aanmelden kan via sjoerboom@msn.com. Status Quo Forever speelt alle hits van de legendarische groep Status Quo. De Heikneuters sluiten af met Nederlandstalige rock ‘n roll. De entree is 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Locatie: Burcht van Haeften, Vredeplein 1, Haaften. Zaal open 19:00, aanvang 19:30.

maandag 19 februari

Leer het schaakspel
15:30, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Leer het schaakspel, ontvang meer tips en tricks. Tijdens de middag is een begeleider van de schaakvereniging Rivierenland aanwezig te helpen en alle vragen te beantwoorden. Gratis inloop, aanmelden is niet nodig. Iedere maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur, kinderen vanaf 6 jaar, Bibliotheek Geldermalsen.

dinsdag 20 februari

Slootleven in Rivierengebied
20:00 uur, Neerijnen, Stroomhuis. Op dinsdagavond 20 februari houdt Richard Slagboom een lezing over het slootleven in het Rivierengebied. Richard Slagboom voert als ecoloog al jaren inventarisaties uit van allerlei diersoorten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, maar ook in omliggende gebieden zoals de Betuwe. Het Rivierengebied heeft misschien wel de hoogste dichtheid aan amfibieën in Nederland. Tijdens zijn lezing zoomt hij in op de verschillende soorten amfibieën. Hij laat zien waar en hoe ze leven en maakt daarbij ook een uitstapje naar de onderwaterwereld van de vissen. Datum: dinsdagavond 20 februari 2024. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 6 euro (incl. koffie of thee). Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk. Informatie en reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl.

woensdag 21 februari

Bop Herwijnen
10:00-12:00, Herwijnen, de Poort. Mari Kant uit Gorinchem komt vertellen over het theater duo Snip en Snap. Iedereen is welkom, er is ook tijd voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje. Locatie dorpshuis “de Poort”. Info: Bart van Zandwijk: 06-13784043.

Voorlees en knutselpret
15:00, Geldermalsen, Bibliotheek. Kinderen zijn welkom om te komen luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel en breiden de woordenschat uit. Ga met de voorleesvrijwilligers mee op avontuur. Aansluitend gaan ze aan de slag met een leuke, stoere knutselactiviteit. Aanmelden is niet nodig en deelnemen is gratis. Iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur Bibliotheek Geldermalsen

Ruilverkaveling Tielerwaard
22:00, Herwijnen, dorpshuis 'De Poort'. Bijeenkomst van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, departement Herwijnen op woensdag 21 februari. Spreker is dhr. John Mulder, historisch geograaf. De avond gaat over de “Ruilverkaveling Tielerwaard”, waarmee eind jaren vijftig werd begonnen. De lezing begint met een filmpje over de Ruilverkaveling Tielerwaard en vervolgens komen aan de orde de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van de Tielerwaard en tal van aspecten betreffende de ruilverkaveling. Tot slot het resultaat en de toekomst van het gebied. Woensdag 21 februari om 20:00 uur in dorpshuis “De Poort” in Herwijnen. Nutsleden hebben gratis toegang, entree voor niet-leden is 5 euro.

donderdag 22 februari

Juridisch inloopspreekuur
11.30-12:30 uur, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Hulp voor iedereen bij juridische vragen zoals burenconflict, aankoop/verkoop van een woning, onbetaalde factuur, arbeidsovereenkomst, uitkeringen, huurovereenkomst. De hulp is gratis en voor iedereen, ook voor niet-leden. Aanmelden is niet nodig. Eens in de twee weken (even weken van de maand), 11.30-12.30 uur Bibliotheek Geldermalsen.

Ontdekkingstocht
14:00-15:30, Neerijnen, start: parkeerplaats Stroomhuis Neerijnen. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op donderdag 22 februari 2024 een ontdekkingstocht voor jong en oud op landgoed Waardenburg en Neerijnen. Het is dan vakantie en het zonnetje begint hopelijk al aardig in kracht toe te nemen. Een mooie gelegenheid om er met de (klein)kinderen op uit te trekken. De boswachter neemt de wandelaars mee op excursie door het bos van Waardenburg en Neerijnen. Onderweg vertelt de boswachter allerlei leuke weetjes over de natuur en de kinderen doen een aantal opdrachten. Zo komen ze spelenderwijs meer over het gebied te weten en zullen ze ontdekken of de natuur nog in winterrust is. Zit er leven in de boomknoppen? En houden alle dieren een winterslaap? Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Tijd: start om 14:00 uur. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname: 5 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

vrijdag 23 februari

Vrouwenontmoetingscentrum
10:00-12:30, Geldermalsen, De Pluk. Vrouwenontmoetingscentrum in de Pluk. Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur, met koffie, thee en mooie tweedehandskleding.

zaterdag 24 februari

1001FarmToys fandag met LEGO
09:00-17:00, Beesd, Parkweg 95. Bij 1001FarmToys in Beesd vindt de jaarlijkse fandag met LEGO plaats op zaterdag 24 februari. Er is onder andere een speurtocht, verloting, dioramapunten wedstrijd, fotomoment op politie motor, R/C baan met LEGO voertuigen. Een kleine markt, standhouders met losse en oude LEGO, Boven in de stal is het voor de kinderen vrij bouwen met LEGO en om 15.00 uur is er een openbare veiling met LEGO producten. Gratis entree en gratis parkeren, Parkweg 95, Beesd. FarmToys fandag met LEGO in Beesd vanaf 9:00 t/m 17:00 uur.

Repair Café ook voor textiel
11:00-15:00, Geldermalsen, de Pluk. Vrijwilligers van het Repair Café staan zaterdag 24 februari van 11.00-15.00 uur weer klaar in bibliotheek De Pluk om kapotte spullen te repareren. En natuurlijk ook textiel. Graag vooraf een reparatie melden en in overleg een tijd afspreken. Informatie en aanmelden via www.duurzaamwestbetuwe.nl

Werelds koken in Haeften
16:00 uur, Haaften, Burcht van Haeften. Werelds Koken is op 24 februari in de Burcht in Haaften. Inloop vanaf 16:00 uur. Het thema is Colombia.

maandag 26 februari

Leer het schaakspel
15:30, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Leer het schaakspel, ontvang meer tips en tricks. Aanmelden is niet nodig.