• Groep acht uit Asperen op bezoek bij Damen Shipyards.
• Groep acht uit Asperen op bezoek bij Damen Shipyards. Foto: M van Houwelingen

Basischool Asperen brengt bezoek aan Damen Shipyards

Nieuws

ASPEREN • Groep acht van ‘CBS De Open Poort’-basisschool uit Asperen is afgelopen donderdag, 8 februari, op bezoek geweest bij Damen Shipyards in Gorinchem. 

Promotie technische beroepen
Om de technische opleidingen en beroepen te promoten bedacht een ouder, die daar werkt, en de meester van groep acht dat het wel leuk zou zijn om de kinderen een mooi technisch bedrijf te laten zien. Damen Shipyards in natuurlijk een groot internationaal bedrijf, dat je daar een keer binnen mag kijken gebeurt natuurlijk niet elke dag.

Wat doet Damen Precies?
Op school werd eerst een presentatie gegeven over wat Damen precies allemaal doet. Welke technische kanten er aan het bouwen van schepen zit, welke projecten ze hebben en waar er allemaal gebouwd wordt. Daarna is de klas naar de ‘shipyard’ zelf gegaan.

Afdeling werkend leren
Daar hebben ze op een nieuwe elektrische waterbus gelopen en ook grote schepen gezien die in aanbouw zijn. De werf heeft een afdeling voor werkend leren. Kinderen kunnen daar school en werk combineren.

Techniekwedstrijd
Het was een hele belevenis voor de groep. Wellicht gaan ze nog een keer een ander bedrijf bezoeken. Groep acht van de school doet ook mee met de techniekwedstrijd van West-Betuwe.