• Er is een andere plaats gezocht voor zakken plastic afval.
• Er is een andere plaats gezocht voor zakken plastic afval. Foto: stock

Extra maatregelen Herman Kuijkstraat en actie door afvalcoaches AVRI

Nieuws

GELDERMALSEN • Team Handhaving en afvalcoaches van de AVRI gaan aan de slag om overlast in de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen te beperken. Daar zijn al geruime tijd verkeersproblemen en afvalzakken worden niet opgehaald. 

Overlast en hinder
De fractie van Leefbaar Lokaal Belang stelde hier vragen aan het college. Volgens het antwoord van de gemeente hebben niet alle bewoners en gebruikers evenveel hinder van de beschreven overlast. Gemeente hield daarvoor eerder een enquête en de uitkomst was dat de overlast wisselend wordt ervaren.

Handhaving
Zij gaf daarop wel de opdracht aan team Handhaving om de straat mee te nemen in haar gebruikelijke rondes door de gemeente. Verdere maatregelen werden niet noodzakelijk geacht.

Afvalcoaches
De overlast ten aanzien van de afvalzakken is nu bij de gemeente in beeld en er wordt actie ondernomen. Met inzet van de afvalcoaches van de AVRI wordt een probleemanalyse met aanbevelingen opgesteld. De afvalcoaches gaan daarvoor actief de wijk in om het gesprek aan te gaan.

Inzameling plastic
Er is een bord geplaatst nabij de supermarkt met instructies over de inzameling van plastic en omwonenden zijn een aantal keren schriftelijk geïnformeerd over de regels. De kroonring voor het ophangen van plastic is inmiddels verplaatst naar een meer zichtbare plek.