Afbeelding
Foto: ingimage

Wél veel vogels geteld in gemeente West Betuwe tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

Nieuws

WEST BETUWE • Op de website van de Vogelbescherming stonden de verkeerde aantallen van de gemeente West Betuwe van de Nationale Tuinvogeltelling. In de gemeente zijn er wel degelijk veel vogels geteld: 6805 stuks. 

In het totaal deden 439 mensen mee aan de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling 2024.

Topscore voor Huismus en Koolmees
De Huismus en de Koolmees werden het meest gezien. In het dorpje Deil waren opvallend veel spreeuwen te ontdekken en in Asperen zijn er ook veel merels gezien. In Rumpt werd de Kauw het meest gezien en in Tuil zijn er veel zwarte kraaien. Alles bij elkaar zijn er dus veel vogels geteld.

Landelijke score 
Landelijk was de meeste getelde vogel de Huismus (320.287 keer) en daarna de Koolmees (204.067).
De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland.

De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

Bijzondere soorten
Tijdens de Tuinvogeltelling zijn onder andere een fazant en een ooievaar gezien. Maar we zijn ook benieuwd naar bijzondere soorten. Deelnemers die een bijzondere soort gezien heeft, kunnen dit (eventueel mét foto) doorgeven aan de redactie van het Kontakt op: redactie@kmp.nl.

Bekijk alle resultaten op: www.vogelbescherming.nl


Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/376039/staatsbosbeheer-plant-deze-winter-nieuw-bos-in-de-betuwe
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/375900/muskusratten-in-rivierengebied-verder-teruggedrongen-naar-de-