Berlijnse topcellisten bij 'Muziek op de Dijk'

enspijk • Twee topsolisten uit Berlijn, Gabriel Schwabe en Helen Weiß, spelen zaterdag 10 februari in de kerk van Enspijk. Op cello en viool spelen zij werk van Bach, Mozart, Martinu en Ravel. Kaartjes en info: www.muziekopdedijk.nl.


Nutsavond: honderd jaar reclame-klassiekers

geldermalsen • Op de Nutsavond van 12 februari komt historicus Wilbert Schreurs een lezing geven over de boeiende historie van de Nederlandse reclame. Schreurs is auteur van het standaardwerk Geschiedenis van de reclame in Nederland. De reclameklassiekers die tijdens de lezing de revue passeren zijn niet alleen herkenbaar, ze zijn ook vermakelijk en bij vlagen confronterend. De geschiedenis van de reclame zit vol met verhalen. En die zijn - zo laat deze lezing zien - het waard verteld te worden. Maandagavond 12 februari 2024, 20:00 uur in De Pluk in Geldermalsen. Ook niet-nutsleden welkom (entree vijf euro).


Eerste Ophemerts Lente Orkest voor beginnelingen

ophemert • Nog nooit een instrument bespeeld? Dirigent Jaap van Stam leidt vanaf 4 maart 2024 het Eerste Ophemerts Lente Orkest. In acht repetities leren volwassen deelnemers het instrument van hun keuze te bespelen. Acht maandagavonden tussen 4 maart en 20 mei 2024 van 19:30 - 20:45 uur. Voor volwassenen uit de omgeving van Ophemert, Zennewijnen, Varik, Passewaaij en Wadenoijen. Kosten: 99 euro, inclusief een leeninstrument. Aanmelden uiterlijk 26 februari.

Meer informatie

Meer informatie op: https://ophemert.nl/euphonia/; of via Berendet van Huenen (secretaris van initiatiefnemer muziekvereniging Euphonia) ophemerteuphonia@gmail.com; of Herman Timmer (voorzitter Euphonia) +31 6 22030362.


Uitslag BC Geldermalsen

geldermalsen • De bridge-uitslagen van bridgeclub BC Geldermalsen van de 6e zitting van de 3e ronde zijn als volgt:

A-lijn:

1 Lenie Versteegh en Peter Bolland  61 %
2 Wim Beertens en Walter Roks 55.42 %

B-lijn:

1 Cees Horvers en Jan Maas 67.23 %
2 Wouter Holtzer en Jan Neijenhuis 58.14 %

C-lijn:

1 Ina van der Zee en Tonnie Knobbout 75.21 %
2 Johan van den Tweel en Miel Baken 65.46 %