Absurde romcom en feelgood bij Lingefilm

geldermalsen • LingeFilm in de Pluk draait op vrijdag 9 februari de vrolijke komedie 'She Came To Me' (om 20:30 uur), de film gaat over over worstelende moderne New Yorkers. 

Zaterdag 10 februari (om 20:30) en zondag 11 februari (om 20:00 uur) draaien zij de de heerlijke Nederlandse feelgoodfilm 'Neem Me Mee' over een groep senioren op reis naar Zuid-Frankrijk.  'She came to me' was vorig jaar de openingsfilm van het filmfestival van Berlijn, de film begint als een half serieus portret van worstelende, moderne New Yorkers en eindigt in een hoop plezierige onzin. 

Sleepbootkapitein

Een beroemde operacomponist (gespeeld door Peter Dinklage bekend van Game Of Thrones) met een writer’s block laat zich inpalmen door een aan sex verslaafde sleepbootkapitein. 'She Came To Me' biedt een vrolijke, dwarse kijk op liefde en andere menselijke zwaktes. Hoe langer de film duurt en hoe meer lagen schrijver en regisseur Miller aan haar karaktertekeningen toevoegt, hoe beter het wordt. Zeer geschikt voor de liefhebbers van een liefdesfilm met een absurd randje; en met een indrukwekkende cast.

Neem Me Mee 

Will Koopman (Oogappels, Gooische vrouwen) regisseerde met vakmanschap de feelgoodfilm met grote acteurs als Renée Soutendijk, Geert de Jong, Olga Zuiderhoek, Kees Hulst en Jeroen Krabbé. Zes senioren hebben zich laten strikken voor een vakantiereisje naar Zuid Frankrijk. 

Ieder heeft natuurlijk haar/ zijn eigenaardigheden of problemen en dat geeft veel hilariteit en ontroerende momenten. Een gemoedelijke, lieve en vaak fabuleus gespeelde feelgood met grote namen uit de Nederlandse filmwereld. 
Zie ook: www.lingefilm.nl