•  MVV'58 leed een pijnlijke thuisnederlaag met 1-4.
• MVV'58 leed een pijnlijke thuisnederlaag met 1-4. Foto: Jeroen de Bruin

MVV'58 struikelt over BRC en moet weer even pas op de plaats maken

meteren • Na een reeks overwinningen voor de winterstop leek MVV’58 op de weg terug te zijn naar de top van de vierde klasse H. Maar de start van de tweede seizoenshelft bezorgde de ploeg uit Meteren een flinke tegenslag.

In een directe confrontatie met het naburige BRC uit Beesd/Rumpt leed MVV'58  met 1-4 een pijnlijke thuisnederlaag. Bart van Leeuwen was de enige die voor MVV'58 het net vond, terwijl Matthijs Frehe (tweemaal), Jarno van de Water en de uitblinkende Nick van der Burg de doelpuntenmakers waren voor de gasten. MVV'58 liet binnen het eerste halfuur vier gouden kansen onbenut. Al in de tweede minuut schoot Daaf Kok, na een voorzet van Twan de Kock, verrassend over. Vijf minuten later leek Kok zijn gemiste kans goed te maken. Robin Jager was Bas van Rijnsbergen te snel af. Diens voorzet werd in tweede instantie in het doel geschoten door Kok. Maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege hinderen van keeper Mario Baars. Meerdere reddingen van dezelfde Baars hielden BRC in de wedstrijd.
BRC kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. MVV'58 wist geen doorbraak meer te forceren. De ommekeer kwam in de 35ste minuut, toen Jarno van de Water de Meterense defensie op snelheid klopte en keeper Rick van Ginkel kansloos liet. Een blunder van Van Ginkel kort daarna leidde tot de 0-2 door Matthijs Frehe, waarmee MVV'58 aangeslagen de rust in ging.
De thuisploeg kwam met goede moed uit de kleedkamer en vond via Bart van Leeuwen snel de aansluitingstreffer. MVV'58 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisclub speelde slordig en het ontbrak aan initiatief. BRC liet de thuisclub komen en was een aantal keer gevaarlijk via de counter. In de 60ste minuut scoorde Frehe zijn tweede goal en maakte hij de 1-3. Nick van der Burg was nog een aantal keren gevaarlijk. Uiteindelijk maakte hij vijf minuten voor tijd de 1-4.
Het verlies was een domper voor de thuisclub, in het bijzonder voor MVV'58-speler Ferry van Asch. Hij koos deze zomer voor de club uit Meteren in plaats van voor de fusieclub BRC. "BRC was vandaag verrassend goed. We hadden in het eerste halfuur vier keer moeten scoren. Na de 0-1 waren we het helemaal kwijt en speelde BRC het goed uit.”
De uitblinker bij BRC, Nick van der Burg, kon zich hierin wel vinden: "Achterin stond het bij ons goed. We hadden een goede tactiek. We lieten ze komen en via de omschakeling zetten we goed druk en waren we gevaarlijk. Ik had zelf vier mogelijkheden. Gelukkig wist ik er nog één te verzilveren.”