• Gemeente Buren strijdt tegen (te) hoge windmolens.
• Gemeente Buren strijdt tegen (te) hoge windmolens. Foto: Stock

Windmolens Echteld stáán er nog niet

buren • “We leggen ons er niet bij neer. De windmolens staan er nog niet! We gaan aan alle bomen rammelen”, aldus de strijdvaardige wethouder Martine de Bas van de gemeente Buren.

"Het college van de Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland heeft onlangs een besluit genomen, wat voor ons in de gemeente Buren niet alleen onacceptabel is. Wij moeten allemaal ons steentje bijdragen aan de verduurzaming aan het opwekken van energie. Dat doen wij hier in Buren ook met zonneparken. Windmolens zijn voor ons onbespreekbaar als ze groter zijn dan 25 meter. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.” 

Het gemeentebestuur heeft zich nogmaals tot het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland gewend via een brandbrief. In de brief is opnieuw aangegeven dat het windpark Echteld-Lienden langs de A15 ‘absoluut onwenselijk' is. 

De Bas zegt samen met de omwonenden te gaan optrekken. Sowieso zienswijzen op te stellen.
Raadslid Jan Keuken (PCG) gaat namens de raad op 30 januari inspreken bij de provincie hoe de gemeente het hele proces heeft ervaren. "Onze diplomatie heeft niet tot het gewenste resultaat geleid, dus nu moeten we andere zaken uit de kast trekken.”

Ellis Frans-Kapma