• Esmee (zittend) haalde de eerste plaats in de voorleeswedstrijd.
• Esmee (zittend) haalde de eerste plaats in de voorleeswedstrijd. Foto: Bibliotheek Rivierenland.

Culemborgse winnaar regionale voorleeswedstrijd voor brugklassen

Nieuws

GELDERMALSEN • Esma Gülçebi uit Culemborg won maandag 29 januari de regionale ronde van de voorleeswedstrijd READ2ME! voor scholieren van de brugklassen van de middelbare school. De voorleeswedstrijd werd gehouden in de Pluk in Geldermalsen. 

Leesplezier
Het is een mooi moment om prachtige boeken uit te lichten, de aandacht te vestigen op leesplezier en biedt jongeren een podium om hun talenten te ontwikkelen.

Het verhaal doorleven
Esma zit op het KWC, is 14 jaar en doet aan wedstrijdturnen. Zij las voor uit ‘Room Service’ van Maren Stoffels en een van de dingen die ze erg goed deed volgens de jury was contact maken met het publiek terwijl ze voorlas. Je kon aan haar gebaren zien en aan haar stem horen dat ze het verhaal doorleefde tijdens het lezen.

Finalisten
Joy van Leeuwen (Lingeborgh Geldermalsen), Wessel Rietbergen (KWC Culemborg), Iris van den Oever (Cambium De Waard Zaltbommel), Jaylinn Meijering (Pantarijn Kesteren) en Sherina Palmer (Lek en Linge Culemborg) behaalden een prachtige tweede plek.

Rivierenland
Deze READ2ME! wedstrijd was voor deelnemers uit het hele gebied van bibliotheek Rivierenland. Winnares Esma gaat door naar de volgende ronde, die is voor de hele provincie en wordt gehouden op 23 maart 2024 in de bibliotheek in Apeldoorn. De winnaar van de provincie gaat door naar de landelijke finale. 

Jury
In Geldermalsen gingen de finalisten op de foto met de juryleden: wethouder onderwijs Govert van Bezooijen van West Betuwe, hij tevens voorzitter, beleidsambtenaar van cultuur Pauline Hoevenaars van Culemborg en Jos Boon oud-jeugdbibliothecaris van Bibliotheek Rivierenland.