De eerste repetitie van projectkoor CaVa Rivierenland met dirigent Janine Waardenburg
De eerste repetitie van projectkoor CaVa Rivierenland met dirigent Janine Waardenburg Foto: Merijn IJdo

Stichting CaVa Rivierenland brengt muzikale én regionale verbinding

Nieuws

RIVIERENLAND • Stichting CaVa Rivierenland bestaat sinds 8 december vorig jaar. Op 29 maart wordt er door dit projectkoor onder deze ‘nieuwe’ naam een concert gegeven in De Poorterij in Zaltbommel.

In 2022 startte dirigent Janine Waardenburg met een projectkoor in Geldermalsen, een muzikaal avontuur dat al snel uitgroeide tot een succes. 

Onder haar enthousiaste en bevlogen leiding en met ondersteuning van artistiek leider Timo van Verseveld, volgden er verschillende nieuwe koorprojecten, waarmee de basis werd gelegd voor wat nu bekend staat als Stichting CaVa Rivierenland.

Meerstemmig koormuziek
In slechts een handvol repetities wordt meerstemmige koormuziek uit bekende musicals, films en popmuziek ingestudeerd waarbij wordt toegewerkt naar een optreden.

Diverse theaters
Pauline, voorzitter van de stichting, licht toe: “Wat CaVa extra bijzonder maakt, is de keuze voor diverse theaters in het rivierengebied. Zo hebben we al optredens verzorgd in De Pluk in Geldermalsen, De Fransche School in Culemborg en in Zinder in Tiel. Het benadrukt niet alleen het talent van ons koor, maar ook de regionale samenhang en verbondenheid”.

Janine kondigt met trots het nieuwe project aan: “In januari zijn we gestart met de repetities voor een “Passievol” concert op 29 maart aanstaande, dit keer in De Poorterij in Zaltbommel. Het wordt een prachtig concert!”

Kaarten zijn nu al te reserveren via www.de-poorterij.nl.


Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/375291/workshopweek-bij-muziekfabriek-beesd
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/375579/taizeviering-in-sint-pieterskerk-tricht