Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Merel van der Schee voorleeskampioen regio West Betuwe

Nieuws

WEST BETUWE • In de afgelopen weken hebben de lokale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd weer plaatsgevonden. In de West Betuwe streden zestien schoolwinnaars mee voor een plek in de regionale finale. De jury benoemde Merel van der Schee van basisschool OBS De Rietput uit Heukelum tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Merel las in deze lokale finale een fragment voor uit het boek ‘De geheime tunnel’ van Thea en Geronimo Stilton. De in totaal zestien finalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in een online ronde voor de titel van regiokampioen. 

Provinciale en landelijke finale
Met haar winst heeft Merel zich geplaatst voor de regionale finale. Er zullen in totaal zeven schoolkampioenen naar de regionale finale gaan. De winnaar mag door naar de provinciale finale. Uiteindelijk volgt er nog een landelijke finale waarin de twaalf provinciale winnaars het tegen elkaar opnemen.

Foto’s van de finales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.