Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Betuwewind zoekt investeerders

Nieuws

WAARDENBURG • Betuwewind kocht onlangs een perceel landbouwgrond ter grootte van ruim vijftien hectare in het gebied “Paardenveld” bij Waardenburg. Vanaf deze week is het mogelijk om mee te investeren in het lokale project in Waardenburg. 

Betuwewind investeert een deel van de winst van de windmolens in de ontwikkeling van duurzame en innovatieve landbouw in de regio. 

Op het aangekochte perceel gaat de coöperatie de komende jaren natuurinclusieve landbouw ontwikkelen. Onder meer bestaande uit biologische teelt van akkerbouwgewassen en vezelgewassen, gecombineerd met natuurontwikkeling. Uiteraard in samenwerking met alle boeren en belanghebbenden in het gebied. 

Door duurzame omschakeling mogelijk te maken laat Betuwewind zien dat er economisch haalbare alternatieven zijn voor de gangbare landbouw. 

Investeren met rendement tot 4%
Leden kunnen vanaf nu tot 1 maart investeren in het project voor minimaal vijftig euro en maximaal 100.000 euro per huisadres. De grondaankoop wordt deels gefinancierd uit reserves van Betuwewind, deels wordt gezocht naar partners en deels kunnen leden nu geld inleggen tegen een minimaal rendement van twee procent, met een doelrendement tot 4 procent. Iedereen kan lid worden van Betuwewind, tegen eenmalige kosten van vijftig euro.

Korte termijn
De looptijd van het project is tien tot twaalf jaar. In die tijd werkt Betuwewind aan het verduurzamen van de landbouwgrond en natuurontwikkeling. Te beginnen dit jaar met eenjarige teelten zoals tarwe en vezelgewassen.

Lange termijn
Op langere termijn komt er ruimte voor ook meerjarige teelten, zoals bomen voor biobased bouwen (CO2 vastlegging) en mogelijk ook teeltondersteunende voorzieningen met zonnepanelen. Ook kan er in dit gebied een bijdrage geleverd worden aan opgaven van Provincie Gelderland op het gebied van waterberging, natuurontwikkeling en stikstofdoelen.

Ga naar www.betuwewind.nl voor meer informatie, de prospectus en het leenreglement.