• Film over de jeugdjaren van Willy Wonka uit het boek van Roald Dahl
• Film over de jeugdjaren van Willy Wonka uit het boek van Roald Dahl Foto: Lingefilm

Drama, Roald Dahl en fantasieën bij LingeFilm

Nieuws

GELDERMALSEN • In het aanbod van LingeFilm komende week een Engels sociaal drama, een jonge Willy Wonka en een meesterwerk over de complexiteit van het leven.

Vrijdag 2 februari The Old Oak (20:30 uur) en dinsdag 6 februari (14:30 uur Film+Middag), de waarschijnlijk laatste film van de sociaal bewogen Britse filmmaker Ken Loach, over de lokale arbeidersbevolking en de met sluiting bedreigde dorpskroeg met de naam The Old Oak in een voormalig Noord-Engels mijnstadje. 

De verpauperde arbeiders zoeken steun en troost bij elkaar, en reageren hun ongenoegen af op de Syrische vluchtelingen die gehuisvest moeten worden. 

Legendarische Willy Wonka
Op zaterdag 3 februari is er de film Wonka (20:30uur) en zondag 4 februari (20:00 uur) waarin te zien is hoe de jonge Wonka zich ontwikkelt tot de legendarische Willy Wonka uit het misschien wel meest bekende jeugdboek van Roald Dahl: Sjakie en de chocoladefabriek.

De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ‘s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen. Een meeslepend en smakelijk voorbeeld van de Amerikaanse droom, waarin alles mogelijk is als je er maar sterk in gelooft. Met Hugh Grant als een mopperende Oempa Loempa. Prachtige kinderfilm voor volwassenen. 

About Dry Glasses
Op woensdag 7 februari draait het meesterwerk About Dry Glasses (20:00 uur) over het leven van een kunstleraar Samet op een afgelegen plek in Anatolië, in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na een aantal onverwachte gebeurtenissen die hij zelf nauwelijks kan bevatten, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven.

Door de ontmoeting met zijn collega Nuray weet hij zijn twijfels en angsten echter in een nieuw perspectief te plaatsen. De nieuwe film van Nuri Bilge Ceylan is een meesterwerk over de complexiteit van het leven.