Afbeelding

Energiespreekuur door Energiecoach Heukelum

Nieuws

HEUKELUM • Inwoners van Heukelum kunnen vanaf 5 februari iedere maandagavond terecht bij het energiespreekuur in het Dorpshuis. Energiecoaches Huib den Hartog en Johan Jonker zijn dan beschikbaar voor vragen en gesprekken over het energiegebruik bij je thuis. 

Huib en Johan hebben jaren ervaring met het voorbereiden van energiebesparingsoplossingen voor woningen. Meer inzicht in het huidige energiegebruik of tips krijgen om de energierekening te verlagen? Zij adviseren graag over de mogelijkheden. 

Advies en een goed gesprek mogelijk
Men is ook van harte welkom om binnen te lopen voor een goed gesprek over de energievoorziening in Heukelum in het algemeen. Kom gerust praten en deel ideeën voor stadswarmte en andere collectieve oplossingen.

De energiecoaches kunnen helpen bij allerlei praktische zaken zoals meten van het sluipgebruik, detecteren van de grootste verliespunten in het huis, voorbereiden rekenwerk, het maken van een isolatieplan en het invullen van een woondossier en warmtebeeld. 

EnergieVitaal, vooral voor huurders
Steeds meer bewoners hebben moeite om de energierekening te kunnen betalen of kunnen deze zelfs helemaal niet meer betalen. EnergieVitaal is een project in regio Rivierenland om in de eerste plaats huurders te helpen om de energierekening te verlagen.

Bewoners kunnen via EnergieVitaal een afspraak maken om samen met een energiecoach te bekijken hoe de energierekening omlaag kan met kleine maatregelen. Ook kan de klusbus langskomen, die gratis besparende materialen in de woning aanbrengt. Zijn kleine maatregelen niet genoeg? Dan helpen zij waar mogelijk ook met grote maatregelen.

Huib en Johan kunnen geïnteresseerden ook op weg helpen voor hulp via EnergieVitaal. Dit project is er in de eerste plaats voor huurders, maar soms kunnen kopers ook door dit project verder worden geholpen. Zij kijken in het gesprek of ze kunnen helpen of verwijzen. 

Energiespreekuur
Het energiespreekuur is maandagavond 5, 12, 19 en 26 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het dorpshuis Krakeling Prins Bernhardstraat 1 in Heukelum of op aanvraag op een andere datum.