• Directeur onderbouw Henk-Jan Wammes.
• Directeur onderbouw Henk-Jan Wammes. Foto: William Hoogteyling

Lek en Linge via livestream en bezoek

culemborg • De open dagen van Lek en Linge Culemborg komen er aan. Nog één keer pakt de school uit met een livestream die leerlingen uit groep acht op 1 februari thuis vanaf de bank kunnen bekijken. 

Om vervolgens zelf op vrijdag 2 of zaterdag 3 februari een kijkje te gaan nemen op hun mogelijk toekomstige school. "Het is veel te leuk en daagt ons uit'', zegt directeur onderbouw Henk-Jan Wammes over de livestream die straks weer wordt gemaakt. "We zijn ermee begonnen in de periode van corona toen bezoek niet mogelijk was. En ontdekten dat het een aantrekkelijke manier is om leerlingen en hun ouders in korte tijd zo breed mogelijk te informeren over onze school. We hebben er veel van geleerd, vinden het nog steeds spannend en willen het goed afsluiten. Maar we snappen best dat het nóg leuker is als je zelf onze school komt bezoeken.'' 

De livestream duurt van 19.30 tot 20.30 uur en is volgens het beproefde recept: twee jonge presentatoren, Tim Schouten (Checkpoint) en oud-leerling Tessa Veldhuis (o.a. Ziggo Sport), leiden de toeschouwer in een flitsend uur als het ware door de school. Onderweg zie en hoort de kijker wat Lek en Linge zoal te bieden heeft. Ook is er 1 februari een chatroom voor vragen. Die worden tijdens de uitzending beantwoord. 

Wammes: "De livestream is een prima voorbereiding op de ‘echte' open dagen." Die open dagen zijn 2 februari van 14:00-21:00 uur en 3 februari van 10:00-16:00 uur. Van tevoren kiest men een tijdslot. 

Aanmelden: www.lekenlinge.nl.