Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bewoners zorgcentra Tiel naar concert

tiel/nijmegen • In concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen vond vorige week zaterdag voor de 44ste keer het jaarlijkse Lions-concert voor mindervaliden plaats. Het concert werd georganiseerd door de Lions Club Nijmegen. 

De Lions Club Tiel zorgt er al meer dan twintig jaar voor dat mindervaliden uit Tiel en omgeving naar het concert toe kunnen. De laatste jaren worden hiertoe twee speciale rolstoelbussen ingehuurd. Met elke bus worden acht mensen in een rolstoel vervoerd. Bovendien reden dit keer het eigen rolstoelbusje van Vrijthof, twee busjes van Lingewaarde en een voor Walstede-bewoners geleend busje mee.
Lions Club Tiel zorgt voor één rolstoelbus, de Tielse Stichting Oud Burger mannen- en Vrouwenhuis sponsorde de tweede rolstoelbus. In totaal genoten 33 bewoners in rolstoel van het concert, evenals negentien bewoners met rollator én een aanzienlijk aantal begeleiders.
De concertbezoekers konden vanaf 11:00 uur in de bussen plaatsnemen, waarna de bussen om 12:00 uur richting Nijmegen vertrokken. De hele parterre van De Vereeniging was leeggehaald en stond vol met rolstoelen. De Voorste drie rijen vóór het podium weerden geheel bezet door 'Tiel'. Gasten met een rollator namen plaats op de balkons.
Het Orkest Koninklijke Luchtmacht, dat zeventig jaar bestaat, en een tweetal solisten bezorgden de bezoekers een afwisselend 'Going Dutch' concert. Te horen waren onder meer Kronenburg Park, Laat me en een Rob de Nijs-medley.