Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Oude meesters bij LingeFilm

Nieuws

Geldermalsen • LingeFilm draait vrijdag 26 en zaterdag 27 januari de luchtige, Franstalige misdaadkomedie Coup de chance (20.30 uur) van Woody Allen en woensdag 31 januari de eenmalige vertoning van de beeldschone en hartverwarmende nieuwste film van Wim Wenders Perfect Days (20 uur).

Coup de chance, de naar verluidt vijftigste film maar liefst van de oude meester Woody Allen, speelt zich af in een door de warmrode herfstzon overgoten Parijs en begint met veilingmeester Fanny, die stiekem verliefd wordt op een oude schoolvriend. 

Echtgenoot Jean - een steenrijke en dominante kerel met een schimmig verleden - mag niks van hun affaire weten. Maar al snel ruikt deze onraad en, nadat hij een privédetective heeft ingehuurd, start een kluchtig verhaal met een paar morbide wendingen. 

Perfect Days
Het Duits/Japanse drama Perfect Days wordt gezien als de beste film sinds jaren van de beroemde regisseur Wim Wenders. De fraai in beeld gebrachte en hartverwarmende film werd dan ook aan alle kanten bejubeld door de pers. Ook werd de hoofdrolspeler (Kôji Yakusho) bekroond met de prijs voor beste acteur op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

Het verhaal draait om schoonmaker van toiletten in Tokio Hirayama, die volkomen tevreden is met zijn eenvoudige leven. Hij volgt iedere dag dezelfde routine en luistert steeds naar dezelfde cassettebandjes van oude rocksterren. In zijn vrije tijd fotografeert hij graag bomen. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. 

Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen.