Op blote voeten naar de winst in Meentcross

beusichem • De Utrechtse 'barefoot-runner' Erik Verhaar heeft zondagmiddag lichtvoetig en met groot gemak de Meentcross in Beusichem op zijn naam geschreven. Hij finishte na zes ronden (van circa 1,5 kilometer) in een tijd van 40:02. 

Verhaar liep ver voor de concurrentie uit. Op de streep had hij een voorsprong van 2 minuten en 19 seconde op Ruben Verlangen en bijna vier minuten op Bert Visscher uit Buurmalsen. Bij de vrouwen ging de zege net als vorig jaar naar Hanneke de Kleijn. Ook zij had een ruime voorsprong op de concurrentie en voltooide haar race in een tijd van 46:30 minuten. De nummer twee, stadsgenote Suze Keesen, had een achterstand van bijna elf minuten. 

De organiserende vereniging AV Statina zet elk jaar een uitdagend parcours uit. Er kwamen ruim hardlopers op af, van jong tot oud.
De lopers liepen verschillende afstanden. Het programma ging van start met de jeugdloop.De jeugdloop was één ronde van ruim 1,5 km. Femke Peper kwam als eerste over de finish in een tijd van 7:56 min. Bij de jongens eindigde Noud van Veenendaal op de eerste plek in een tijd van 8:18 min.

Nog meer winnaars

De twee ronden werd bij de mannen gewonnen door Pepijn Beijer in een tijd van 14:54 minuten. Hij bleef Max van den Brom net voor. Bij de vrouwen won Marit van den Berk in een tijd van 16:08 min. De vier ronden werd bij de vrouwen overtuigend gewonnen door Aafke Wijkmans in een tijd van 34:00 min. Bij de mannen was Gijs-Piet Fokker de snelste in een tijd van 32:02 min.

Alle uitslagen staan zijn terug te vinden op de website van AV Statina: www.statina.nl.