Bijeenkomst over verlies en rouw

beesd • Dominee Margriet van der Kooi verzorgt een avond over het omgaan met verlies en rouw. De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 29 januari in de Sint Pieterskerk in Beesd en begint om 20:00 uur.

Vanaf 19:45 is er koffie en thee. De avond is bedoeld voor ieder die te maken heeft met verlies en rouw, of dat nu in de privésfeer is of in het werk. Vrijwilligers en beroepskrachten in de zorg en een hospice hebben ook te maken met mensen die een geliefde verliezen. Rouwen om het verlies van een geliefde, een baan, gezondheid, idealen, een zwangerschap. Verdriet hebben omdat men kinderloos of single is. Niemand heeft gestudeerd voor verdriet hebben en rouwen. Toch krijgen we er allemaal mee te maken.

Auteur boeken en artikelen

Van der Kooi is auteur van boeken en artikelen op het gebied van pastoraat en ethiek en houdt daarover lezingen in het hele land. Zij werkte o.a. in het voormalige Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden en in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein; tegenwoordig werkt zij als hart- en zielzorger in het Daan Theeuwes Centrum in Woerden.
Van der Kooi heeft ook een boek geschreven over verlies en rouw. Dit boek heeft de pakkende titel ‘Verdriet is een Werkwoord' (4e druk) en is bedoeld als steun, om een eigen weg te vinden in het onherbergzame land van verdriet. Er komen veel mensen aan het woord die ervaring hebben met verdriet en een weg zochten om verder te gaan.