Theorie en vooral veel oefenen
Theorie en vooral veel oefenen Foto: Diana Plantinga

Cursus 'Tekenen op je Ipad' voor volwassenen

geldermalsen • Welzijn West Betuwe organiseert de cursus ‘Tekenen op je Ipad’ voor volwassenen met Ien van Laanen. Cursusleidster Ien vertelt dat ze op deze ochtend een foto  gaan maken van een collage en die vervolgens gaan bewerken in de app Procreate.  

De cursisten hebben al een aantal bijeenkomsten gehad, dus zij zijn al aardig vaardig in de basisbewerkingen. Iedereen gebruikt de app op een eigen manier en voor een ander doel. Dat loopt uiteen van hobbyen, het vastleggen van teken-en schilderwerk tot het combineren van grafische kunst en bewerken tot een nieuw kunstwerk.

Ontdekken en bewerken

Eén van de deelnemers vertelt dat ze tekent en schildert en nu ontdekt hoe ze met de app verschillende technieken combineert tot iets nieuws. Ien neemt de cursisten enthousiast en behulpzaam mee in het proces van ontdekken en bewerken. Na een algemene uitleg is het tijd om het zelf uit te proberen. Daarbij speelt Ien in op ieders eigen vragen, waardoor het heel laagdrempelig is. De cursus geeft alle nodige handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met Procreate. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Kunstgoed en gemeente West Betuwe. 

Procreate

Ben je enthousiast geworden om te tekenen op je Ipad? Of wil je een nieuwe toepassing leren op de Ipad? In februari start een nieuwe cursus. In 8 lessen voor €95 leer je de basis van Procreate. Ipads zijn aanwezig, maar je kan natuurlijk ook je eigen Ipad meenemen. Je leert het toepassen in combinatie met tekenen, schilderen fotografie en vormgeving. De cursus in geschikt voor zowel kunstenaars als hobbyisten of nieuwsgierigen. Ieder werkt op z'n eigen niveau. Aanmelden kan via de activiteiten in de agenda van www.welzijnwestbetuwe.nl. Er zijn maximaal acht plekken.