• Zij verkochten ieder 20 of meer loten van de Grote Clubactie en spekten de kas.
• Zij verkochten ieder 20 of meer loten van de Grote Clubactie en spekten de kas. Foto: Cees Hoogteyling
met fotoserie

Lioz Verweij kampioen loten verkoop bij grote clubactie voor de scouting

Nieuws Fotoseries

GELDERMALSEN • Met de nieuwjaarsreceptie, die zaterdag in het clubhuis van de Scouting Graaf van Gelre werd gehouden, werd het jubileumjaar afgetrapt. 

Grote opkomst
Voorzitter Remco Kaijen was blij met de grote opkomst van ouders, bestuursleden van diverse verenigingen en wethouder, maar ook met hun nieuwe geluidsinstallatie.

Nieuwe huisvesting
Voorzitter Kaijen: “We hadden verwacht dat het afgelopen jaar voor ons het jaar van de te verwachten nieuwe huisvesting zou worden. Dat vraagstuk is niet opgelost. Dit blijft voor ons een bron van onzekerheid. We zijn wel blij dat vertegenwoordigers van Fruit Village, gemeente en andere instanties hier aanwezig zijn.”

 Zij kunnen met eigen ogen zien waar scouting mee bezig is en ervaren dat de scouting hier in West Betuwe door velen een warm hart wordt toegedragen. 

Maatschappelijke inzet
Het afgelopen jaar hebben we de kinderen weer meegenomen in het scoutingspel en ze allerlei vaardigheden aangeleerd die ze later ook ongetwijfeld van pas gaan komen. Maatschappelijk hebben we ons weer ingezet bij een groot aantal evenementen. De kampen met overnachting zijn voor de kinderen zeker een hoogtepunt geweest.”

Jubileumjaar
De Scouting Graaf van Gelre West Betuwe bestaat dit jaar 15 jaar.  Dat zal zeker niet onopgemerkt blijven. De grote wens is dat er duidelijkheid komt over de huisvesting in de toekomst.

Vrijwilligers gezocht
Aan de ouders werd een oproep gedaan, er eens over te denken om zich te voegen bij de grote groep vrijwilligers. De Scouting telt zo’n 150 kinderen die lid zijn, voor de welpen is er zelfs een wachtlijst.

Grote Clubactie
De jaarlijks grote Clubactie, waaraan ook de scouting heeft deelgenomen, heeft maar liefst 2774,40 euro opgeleverd. Alle leden hebben hiertoe bijgedragen. Toch zijn er altijd kanjers die meer dan twintig loten hebben verkocht. Met de verkoop van 204 loten is Lioz Verweij de kampioen. Hij kreeg naast de medaille een prachtige beker.