• Aan de Afrikaanse Braai in Haaften
• Aan de Afrikaanse Braai in Haaften Foto: aangeleverd

Wereld cultuur avond in dorpshuis De Krakeling in Heukelum

Nieuws

HEUKELUM • Op dinsdag 23 januari wordt in het dorpshuis De Krakeling in Heukelum een ‘Wereld Cultuur Avond’ gehouden. Deze avond wordt georganiseerd door de Stichting Dichter bij Huis in West Betuwe en Heukelum Aktief.  

Diverse culturen verbinden
Een jaar geleden kwamen Patricia van der Reep en haar moeder Mechel op het idee om mensen van diverse culturen met elkaar in contact te brengen.

Tijdens een etentje
Patricia: “Het is belangrijk dat je van mensen die in onze samenleving komen en zijn gekomen, leert over hun culturen. Oordelen over dingen waar je niets van weet, kan nooit goed zijn. Mensen leren kennen is voor ons nergens zo ontspannen als tijdens een etentje en een drankje.”

Saamhorigheid groeit
“We bedachten de Wereld Cultuur Avond. Een avond waar alle mensen, waar ook vandaan, welkom zijn. De saamhorigheid groeit en het verbindt mensen uit alle windstreken. De bezoekers maken niet alleen kennis met het eten vanuit diverse culturen, ook wordt er verteld over het land, de muziek en geschiedenis.”

 Jemenitische avond op 23 januari
“Zo wordt er nu in Heukelum een Jemenitische avond gehouden. Eten, muziek en verhalen over Jemen. We krijgen steeds meer mensen in West Betuwe die dit werk mee steunen.”

Meer over elkaars culturen 
Een van die mensen die graag mensen met elkaar verbindt en zelf uit Suriname komt, is Rita Dihalu uit Heukelum. Rita: ”Ik ben zo blij met deze avonden, of ze nu waren in Haaften of Waardenburg. Het is geweldig om over elkaars culturen meer te weten te komen.”

Begrip en respect
“Je leert elkaar te begrijpen en meer respect te krijgen voor elkaar. We lopen elkaar niet meer voorbij zonder iets te zeggen. Als je elkaar eens hebt ontmoet, is het contact vele malen makkelijker.”

Aanmelden
Mensen moeten zich wel voor zo’n avond aanmelden, dit voor het keukenbriefje. Deze avonden worden mogelijk gemaakt door sponsoren en in samenwerking met Welzijn West Betuwe.
Voor meer Informatie: info@dichterbijhuis-westbetuwe.nl