• Jan Harmenshofschool bestaat 125 jaar en verhuist naar nieuwbouw.
• Jan Harmenshofschool bestaat 125 jaar en verhuist naar nieuwbouw. Foto: Aangeleverd

125-jarig jubileum Jan Harmenshof-school in Geldermalsen

Nieuws

GELDERMALSEN • De Jan Harmenshofschool bestaat op donderdag 1 februari 2024 125 jaar. Dit heugelijke feit laten ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Ze gaan die dag een muzikaal feestje vieren. De Klankenkaravaan komt workshops “Color Beats” geven.  

Workshop boomwhackers
Twee docenten starten met een opening, daarna geven ze in iedere klas een workshop met boomwhackers. Aan het eind van de dag verzorgen zij met alle kinderen een feestelijke presentatie, waarin de leerlingen aan elkaar laten horen wat zij geleerd hebben.

Feestprogramma
Als kinderen niet met de workshops bezig zijn, verzorgen de leerkrachten een feestprogramma. De school zal voor een traktatie zorgen. Ze houden deze dag de gewone lestijden aan. 8:30-14:00 uur.

Open huis
Op vrijdag 2 februari houden ze een  kijkmiddag/avond en een open huis. Ze vieren het 125-jarig jubileum en nemen dan tevens afscheid van het huidige schoolgebouw.  Naast ouders, leerkrachten en kinderen hebben ze ook andere belangstellenden, oud-leerlingen en leerkrachten uitgenodigd.

Verschillende hoekjes
Er zal niet alleen gemaakt werk van de kinderen te zien zijn, maar ook oude foto’s, een film van het 100-jarig bestaan en een klein museumpje over de school van vroeger. In de hal van school zijn er verschillende hoekjes gemaakt waar men met oud-klasgenoten of de kinderen op de foto kan.

Oude spullen en boeken
Daarnaast worden er oude spullen en boeken verkocht. Ook de tekeningen van de nieuwe school zijn hier te zien.  De OR zal iedereen verwennen met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom tussen 16:00 en 20:00 uur.