Businessman using laptop computer
Businessman using laptop computer Foto: 123rf.com

Platform Toegankelijk West Betuwe roept op tot melden van liftstoringen op het station

Nieuws

REGIO • Platform Toegankelijk West Betuwe roept mensen op om ervaringen te delen over het niet voldoende functioneren van de liften op het station in Geldermalsen. Het Platform wil ook contact leggen met ProRail, zodat de storingen snel opgelost worden. 

Anonieme brief over storingen
Begin januari stuurde een rolstoelgebruiker een brief naar de gemeenteraad over deze storingen. “Het is sinds de heropening van het station niet de eerste keer dat het station te maken heeft met defecte liften”, zegt de anonieme briefschrijver. “Ik heb sinds die tijd al zeker zeven keer voor een defecte lift gestaan en ook van andere mensen om mij heen hoor ik dat de liften het vaker niet dan wel doen. Een paar weken geleden waren zelfs twee van de drie liften tegelijk defect.”

Gemeenteraad op de hoogte gesteld
De gemeenteraad is inmiddels ook op de hoogte gesteld middels een brief. Op 30 januari wordt deze brief officieel aangeboden ter kennisgeving tijdens de gemeenteraadsvergaderingen.

Storingen graag melden
Het Platform Toegankelijk West Betuwe voelt zich geroepen om hier iets aan te doen. Mensen die ook problemen gehad hebben door het niet werken van de lift kunnen mailen naar: toegankelijkwestbetuwe@gmail.com.