Afbeelding
Foto: 123RF.com

Neuroloog Hoogendoorn spreekt in het Parkinson Café

Nieuws

TIEL • Neuroloog Hoogendoorn, werkzaam in het ziekenhuis Rivierenland, spreekt maandag 22 januari in het Parkinson Café Tiel-Rivierenland. Hij vertelt over de overeenkomsten en verschillen tussen de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonisme. 

De presentatie start om 19:30 uur. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen over deze ziekten en de behandeling van Parkinson en Parkinsonisme. Het is raadzaam om van tevoren alvast na te denken over vragen aan de neuroloog. Deze kunnen worden opgeschreven en ingeleverd bij het Parkinson café. 

Ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson
Het Parkinson Café is dé ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de ziekte van Parkinson, ook in de media. De term atypische parkinsonisme is minder bekend en is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson omdat ze vergelijkbare klachten veroorzaken. Maar ze zijn toch anders.

Grote impact op het leven 
Atypisch parkinsonisme komen minder vaak voor dan de ziekte van Parkinson en zijn over het algemeen moeilijker vast te stellen. De antiparkinson medicijnen werken niet, matig of slechts tijdelijk. Het ziekteproces verloopt vaak sneller en de levensverwachting is veelal korter. Net als de ziekte van Parkinson heeft een atypisch parkinsonisme grote impact op het leven van mensen met deze ziekte en hun naasten.

De zaal van het wijkcentrum Westroyen aan de Predikbroedersweg 14 te Tiel is open vanaf 19:00 uur. Informatie: info@parkinsoncafetiel.nl of bel 06-24378007 (Ton den Hertog).