• Hoofdrolspeler Wesley op paard Beau van manege de HartenHoeve.
• Hoofdrolspeler Wesley op paard Beau van manege de HartenHoeve. Foto: aangeleverd

Paard van de HartenHoeve speelt mee in bioscoopfilm Jippie No More

Nieuws

DEIL/OPIJNEN • Paard Beau van manege HartenHoeve speelt het paard van hoofdpersoon Jippie in de film Jippie No More! Hiervoor moest Beau heel vaak naar de set voor een filmdag. De film is nu te zien in de bioscoop en in de voorjaarsvakantie ook in het Lingefilmtheater.

Jippie No More! is een originele ‘feelgood-film’ voor de hele familie, die laat zien dat liefde, vriendschap en familie best uitdagend kunnen zijn. De film is opgenomen in Opijnen, West Betuwe komt volop in beeld. Hoofdpersoon Jippie wordt gespeeld door Wesley van Klink. 

Aangepaste paardrijlessen
Wesley heeft zelf het Syndroom van Down. “Het was fijn dat ik zelf veel ervaring heb met het geven van aangepaste paardrijlessen aan mensen met een beperking”, vertelt instructrice Kiki van Harten. “Ik wist daardoor goed hoe ik ervoor kon zorgen dat Wesley en Beau samen een team konden worden voor de film.”

Bijzondere band
Achter de schermen leerde Wesley paardrijden en groeide er een bijzondere band tussen hem en het paard. “Laatst ben ik nog een keer met Beau bij hem op bezoek geweest en is hij op Beau naar zijn werk gereden. Hij wilde zo graag ‘zijn paard’ laten zien aan zijn collega’s”, vertelt Kiki lachend.

Verliefd
Als Gail, de oudste zus van Jaap Peter (Jippie), gaat trouwen, komt de hele familie bij elkaar in het grote landhuis van opa Willem. Samen willen ze er een groot feest van maken. Dat blijkt lastig als Jippie voor het eerst verliefd wordt op Lily, die meer oog lijkt te hebben voor zijn zusje Joe.

Wanneer ook de rest van de familie tegen de welbekende gezinsperikelen aanloopt, lopen de spanningen hoog op. Maar als de trouwdag eindelijk aanbreekt, is het de liefde die iedereen weer samenbrengt. 

Hartverwarmende familiefilm
Regisseur Margien Rogaar (familieserie Lampje) en scenarist Fiona van Heemstra (Knor) maakten een hartverwarmende familiefilm voor jong en oud. Jippie No More! was geselecteerd als openingsfilm van Cinekid 2023 en won er de de Publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm én de Jeugdjury Award.

Prinsjesdag
Het was voor het paard Beau haar eerste filmoptreden. Al eerder was ze op televisie te zien in de stoet van Prinsjesdag. “Beau is een ontzettend lief paard”, zegt Kiki. “Ze genoot zelf ook enorm van alle aandacht op de set”. Met haar collega’s van de HartenHoeve zal ze in februari de film gaan bekijken. “We zijn allemaal erg trots op Beau!”