'Ik heb gelukkig mijn adres nog niet gewijzigd'

geldermalsen • Willem van den Hoek Ostende verhuisde in 2023 verhuisd naar Kampen. Daarvoor woonde hij in Geldermalsen.

Daarom was hij zaterdagavond aanwezig op het wijkfeest. Zijn adres was nog niet gewijzigd. "Dat is pas echt geluk hebben”, vertelt hij. "Ik heb twee loten.”
Annelies Brandt woont in de Van der Duyn van Maasdamstraat in Geldermalsen. Zij heeft ook twee loten. "Het is vooral de oudere generatie die twee loten heeft”, vertelt zij.
Willem van den Hoek Ostende en Annelies Brandt doen al jaren mee aan de Postcode Loterij. Binnenkort krijgen beiden 24.402 euro op hun bankrekening bijgeschreven.
Fiena en Bert hebben hun kleinzoon Damian meegenomen. Zij wonen aan de Rijksstraatweg in Geldermalsen en zagen op nieuwjaarsdag de truck van de Postcode Loterij langskomen. "Het was heel bijzonder”, vertelt Fiena, "politieagenten reden voorop en mijn tante woont aan de Koningsweg, zij heeft 2,1 miljoen gewonnen.” Ze hebben een goede bestemming voor hun gewonnen geld. "Wij zijn volgend jaar vijftig jaar getrouwd”, vertelt Bert, "we kunnen er een mooi feestje van bouwen.” Bert woont in Zoelen, hij is op het wijkfeest namens zijn moeder. "Zij is net geopereerd, ik had afgesproken om haar direct te appen als het bedrag bekend is.” Zijn vrouw hoopt dat de truck ook een keer naar Zoelen rijdt.
Het hele dorp is in de ban van de het gewonnen geld. De Bruna aan het marktplein maakte in haar etalage een fraaie opstelling van allerlei boeken die over geld gaan.
De slager van een paar winkels verderop had een kanjeractie met een Postcode Kanjer Worst. De slager heeft zelf ook een lot. Hij gaat zijn prijs gebruiken voor een reis naar Bali.