Nutslezing: Leven onder de Japanners als Nederlander

Geldermalsen • Nuts-lid Jan Siemons houdt tijdens een avond van het Nutsdepartement van Geldermalsen in de Pluk een lezing over Japan, over het leven daar als buitenlander, diplomaat, onderzoeker en ondernemer. 

Jan en zijn vrouw hebben jarenlang in Japan gewoond en gewerkt. Na uitleg over de context van de relaties Japan-Nederland gaat hij verder met hun persoonlijke ervaringen van tweemaal Japan: van ontdekkingsreizigers tot vader en moeder van hun tweelingdochters: Hoe is het om als Nederlander te leven in Japan. 

Kennis van taal

Kennis van de gewoonten en van de taal is zeer belangrijk. Hoe zijn de arbeidsverhoudingen, hoeveel geduld kan men opbrengen. Siemons sluit af met een reflectie op hun beleving van Japan toen (1988-1995) en Japan nu. Maandagavond 15 januari 2024, 20:00 uur in De Pluk. Ook niet-Nutsleden zijn welkom, vijf euro.


Inloopochtend in de Koels met film

Vuren • In dorpshuis De Koels in Vuren is op dinsdag 16 januari een inloop-ochtend van 10:00-12:00 uur. Het onderwerp van de ochtend is een film over Vuren gepresenteerd door Henk van den Berg van de historische vereniging. Iedereen is welkom. 


Bingo voor 60+ in de Burcht van Haeften

Haaften • Vrijwilligers van de Burcht van Haeften organiseren op donderdagochtend 11 januari weer de maandelijkse activiteit voor ouderen (60+). Deze keer wordt het een gezellige Bingo waarbij mooie prijzen te winnen zijn. 

Kosten zijn vijf eur per persoon inclusief koffie en iets lekkers. De ochtend start om 10:00 uur en eindigt tegen 12:00 uur. Men kan zichzelf of zijn of haar groepje aanmelden via info@burchtvanhaeften.nl of via Janneke Holleman op telefoonnummer 06-23671614. 


Stamppotbuffet & Spelletjesavond

Haaften • De Burcht van Haeften organiseert op zaterdag 13 januari vanaf 18:00 uur een Stamppot & Spelletjes avond. Een gezellig samenzijn voor elke leeftijd in deze donkere, druiligere dagen. De avond begint met een inloop om 18:00 uur en een uitgebreid stamppotbuffet om 18.30 uur. 

Spelletjes

Daarna wordt er gestart met de spelletjes en kan er uiteindelijk zelfs een prijs gewonnen worden. Maar bovenal gaat het natuurlijk om de gezelligheid. De kosten voor het buffet zijn 17,50 euro per persoon. 

Men kan zich vooraf aanmelden voor woensdag 10 januari, alleen of met een groepje, op info@burchtvanhaeften.nl of via Janneke Holleman telefoonnummer 06-23671614.