'We zagen later op TV dat Gaston aan onze deur stond'

tiel • Ooit viel de straatprijs met de auto in Tiel, niet zo veel geld als nu in Geldermalsen en best lang geleden, maar je vergeet het nooit.

Inge en Douwe wonen (nog steeds) aan de Heiligestraat in Tiel, de straat die in de prijzen viel. "Het was nog in de guldentijd, echt lang geleden", vertelt Inge. "We kregen 25.000 gulden. Een andere auto stond al lang op ons wensenlijstje, dus het kwam goed van pas. Wij kochten er dus een andere auto mee. En we waren niet de enige prijswinnaars in de straat. Een paar huizen verderop hadden ze meer loten en wonnen ze ook een prachtige BMW."

Gaston Starreveld was ook in Tiel aanwezig. "Hij is zelfs bij ons thuis langsgeweest", zegt Inge, "maar helaas waren wij er niet. Ik zag later op tv dat hij heen en weer gelopen had voor ons huis om te kijken of we er waren. Grappig was dat andere mensen die buiten aan het werk waren wel hadden gezien dat de tv bij ons op de stoep was. Ze maakten er de volgende dag een grapje over tegen ons, maar het kwartje viel nog niet direct." 

"Ik deed namelijk ook mee met de staatsloterij en had ook een bescheiden prijsje van 25 gulden gewonnen. Ik dacht dat hun grapje daarover ging en vroeg me al af hoe ze dat wisten. Pas een paar dagen later nam de Postcode Loterij contact met ons op en viel het kwartje pas over het grapje. De nieuwe auto die we van onze prijs kochten is nog jaren meegegaan en door de mooie prijs is het toen een stationcar geworden, wat groter dan we eerst in gedachten hadden."

Op slechts tien kilometer van Tiel vandaan viel nieuwjaarsdag 2024 de echte grote PostcodeKanjer. De gemeente West Betuwe is daarmee een paar miljonairs rijker. 


'We zagen de grote verlichte truck door de straat rijden'

geldermalsen • Henk en Mariëtte zaten maandag, nieuwjaarsdag, net te eten toen ze de grote vrachtwagen van de postcodeloterij voorbij zagen rijden. 

De spanning steeg direct. Samen met hun dochtertjes Madelief en Rozemarijn gingen ze meteen kijken. “Aangekomen op het Marktplein in het centrum van Geldermalsen was het een groot feest, we kregen gratis poffertjes en warme chocolademelk”, vertelt Mariëtte enthousiast. Ze woonde vroeger al in Geldermalsen en daarna een aantal jaar in Hellouw. 

“We zijn net weer terug verhuisd. Twee maanden geleden heb ik mijn lot omgezet naar ons nieuwe adres. Ik doe al tien jaar mee aan de postcodeloterij en ben nu toch winnaar. Geen hoofdprijs helaas. Maar het geld komt mooi van pas bij het klussen in onze nieuwe woning. Zaterdag was er een feest en daar hoorden we dat we 12.201 kregen. Mijn ouders wonen ook in Geldermalsen, zij speelden mee met twee loten.”
Zie ook de eerste kleine foto op de bladzijde hiernaast.