• Nieuwe informatieavond over huisvesting van jongeren aan de Windvaan.
• Nieuwe informatieavond over huisvesting van jongeren aan de Windvaan. Foto: ter illustratie

Informatiebijeenkomst Windvaan Geldermalsen; huisvesting van veertien jonge statushouders

Nieuws

GELDERMALSEN • Huisvesting van veertien jonge alleenstaande nieuwkomers aan de Windvaan in Geldermalsen blijft de gemoederen bezig houden. Daarom organiseert gemeente West Betuwe op woensdag 10 januari weer een vervolg-informatieavond.

Deze wordt gehouden in de publiekszaal van het nieuwe gemeentehuis aan de Kuipershof 2 in Geldermalsen en is van 19:30 tot 21:00 uur. Burgemeester Stoop doet het welkomstwoord en bezoekers gaan daarna aan tafels in gesprek over verschillende thema’s. 

Kleinschalige woongroep
Aan de thema-tafels is gelegenheid voor een gesprek over de thema’s die spelen rondom de kleinschalige woongroep en huisvesting van de nieuwe bewoners. Op deze manier wil de gemeente persoonlijke zorgen, vragen en ideeën beter behandelen. Zij willen graag iedereen horen.

Deskundige
Aan iedere tafel is er een deskundige aanwezig die vragen van inwoners goed kan beantwoorden. De thema’s zijn: toelichting wetgeving en de plicht van de gemeente om jongeren met een verblijfstatus te huisvesten; hoe ziet het huisvesten van jongeren met een verblijfsstatus er in de praktijk uit; samen zorgen voor een prettige sfeer in de wijk en overige vragen.

Aan het eind van de avond verzamelt de gemeente alle vragen van de bezoekers van de avond. Daarmee hebben zij goed inzicht in welke ideeën en zorgen er zijn in de omgeving. Dit wordt door hen meegenomen in de verdere uitwerking en begeleiding rondom de woongroep. 

Vragen beantwoord
Gemeente West Betuwe heeft inmiddels al een aantal vragen schriftelijk beantwoord en dit meegestuurd bij de uitnodiging voor 10 januari die recent aan buurtbewoners en omwonenden van de Windvaan is gestuurd.

Gemeente West Betuwe heeft veel commentaar gehad op de plannen voor de Windvaan waarbij vooral de wijze van communicatie over dit onderwerp veel kritiek opgeleverde. De recente informatie en nieuwe informatiebijeenkomst kan wellicht rust brengen.