Afbeelding
Foto: Corina van den Berg

Wintersferen wandeling

Algemeen

14:00-16:00 uur, Waardenburg/Neerijnen, Landgoed. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op vrijdag 19 januari 2024 een sfeervolle winterwandeling over landgoed Waardenburg Neerijnen. 

De natuur is in winterrust, maar toch valt er van alles te ontdekken. De boswachter laat het de wandelaars zien op landgoed Waardenburg en Neerijnen. Zo hebben de bomen nog geen blad, waardoor kasteel Waardenburg en huis Neerijnen nog beter zichtbaar zijn in hun mooie omgeving. 

Afhankelijk van de temperatuur zijn de knoppen van verschillende bomen en struiken aan het veranderen en zich aan het voorbereiden op de lente. Vanaf de dijk is te zien hoe watervogels hun rust zoeken in de Kil van de Rijswaard. En met een beetje geluk komen reeën uit hun schuilplaatsen tevoorschijn. Het wordt genieten van de kleine en grote dingen in de natuur. 

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. De wandeling start om 14:00 uur en duurt circa twee uur. Kosten zijn vijf euro per persoon. Kinderen tussen de vier en twaalf jaar betalen 2,50 euro. Donateurs mogen gratis deelnemen op vertoon van een geldig GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.