Jaarwisseling beheerst verlopen

WEST BETUWE • In vele kernen van de gemeente West Betuwe is op enkele incidenten en kleine brandjes na oud en nieuw rustig verlopen. Toezichthouders van de gemeente, politie en brandweer hebben hun werk ongehinderd kunnen doen. Burgemeester Servaas Stoop noemde de jaarwisseling over het algemeen gezellig, zoals een jaarwisseling hoort te zijn. 

 Toezichthouders 

Inzet van toezichthouders zorgde voor een veilig en feestelijk Oud en Nieuw, zowel in de aanloop naar als tijdens de jaarwisseling. Zij waren herkenbaar aanwezig en hielden (preventief) toezicht in de openbare ruimte. Zij waren het aanspreekpunt voor inwoners en organisatoren van evenementen en gaven informatie en oplossingen. 

Schade jaarwisseling

De gemeente heeft in de weken voorafgaand aan oud en nieuw op diverse plaatsen preventief losse materialen verwijderd. Het gaat om bijvoorbeeld autobanden, houtopslag en verweesde auto's en aanhangers. Ook zijn preventief maatregelen getroffen. Zo zijn op centrale plaatsen afvalbakken afgesloten of verwijderd. Ook zijn parkeerautomaten in Geldermalsen tijdelijk afgedekt. In Waardenburg en Haaften werden op oudejaarsavond tijdelijk straten afgesloten voor verkeer. Op deze locaties waren veel mensen op straat en werd veel vuurwerk afgestoken. Eventuele schade aan straten, straatmeubilair en speeltoestellen wordt de komende dagen in kaart gebracht.