Bijeenkomsten 'praten over het levenseinde'

regio • VPTZ Rivierenland organiseert op dinsdag 16 januari (ECT Tiel), 23 januari (Snellenburg Opheusden) en 30 januari (‘t Klokhuis Maurik) een bijeenkomst over ‘praten over het levenseinde’. De avonden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. Iedereen die met partner, kinderen, ouders, familie of vrienden het gesprek aan wil gaan over het levenseinde is van harte welkom.

Praten over het levenseinde is niet makkelijk. Dat geldt voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Toch is het belangrijk om dit gesprek vroegtijdig te voeren. Wanneer het op tijd  plaats vindt kunnen wensen, angsten, behoeften en verlangens op een rustige manier met elkaar besproken worden. Een gesprek over de wensen rondom het levenseinde vermindert mogelijke angst en onzekerheid bij beide partijen. Er zijn geen vaste regels hoe een gesprek over het levenseinde er uit moet zien. Iedereen pakt het anders aan.

Tijdens de bijeenkomst krijgt men een aantal praktische handvatten waarmee men aan de slag kunt gaan. En er is ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Luisterend aanwezig zijn mag ook. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via website www.vptzrivierenland.nl of via telefoonnummer 06-53715525. Toegang is gratis.