woensdag 3 januari

Keepersochtend bij VV Tricht
Voetbalvereniging VV Tricht organiseert op woensdag 3 januari 2024 een uitdagende keepersochtend in samenwerking met Keepersschool PEAK Elite Culemborg. De keepersochtend is op het voetbalveld van VV Tricht, Middelveld 54. Dit is bedoeld voor alle keepers tussen de acht en achttien jaar uit de Betuwe en omgeving. Een professionele trainingsvorm bedoelt om jezelf te verbeteren of nieuwe keeperstechnieken te leren van gediplomeerde trainers. Samen met andere keepers van dezelfde leeftijd. Inclusief consumpties en een aandenken. Aanmelden kan via: keepersschoolpeak@gmail.com onder vermelding van naam, leeftijd, club en team. De kosten bedragen vijftien euro. Meer info: www.arjanhoek-goalkeeping.com.

donderdag 4 januari

Kom d'r in in Tuil
Donderdag 4 januari zijn de 55-plussers uit de gemeente West Betuwe van harte welkom in het Dorpshuis te Tuil voor een gezellige dag bij Restaurette 'Kom d'rín'. Vanaf 11:00 uur ontvangt het team bezoekers met een heerlijk kopje koffie/thee en traktatie. Vooraf aan het diner ± 12:00 uur wordt er een borrel naar keuze geschonken. De dag wordt afgesloten met koffie of thee en een chocolaatje. De prijs voor deze dag welke om 14:00 uur eindigt bedraagt 13 euro. Opgeven kan tot en met zaterdag 30 december bij Chinette Pellegrom 0418-591791 of Riki Wijtmans 0418-592233.

Expositie van der Grond
In Het Stroomhuis te Neerijnen wordt van 4 tot 28 januari 2024 bijzonder werk tentoongesteld van Yvonne en Henk van der Grond. Twee veelzijdige kunstenaars met elk hun eigen specialisatie. Het Stroomhuis is geopend op donderdag en vrijdag van 13:30 tot 16:00 uur en zaterdag en zondag van 11:00 tot 16:00 uur. Het is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een lift en een mindervaliden toilet aanwezig.

vrijdag 5 januari

Vrouwenontmoetingscentrum
Vrouwenontmoetingscentrum in de Pluk. Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur, met koffie, thee en mooie tweedehandskleding.

zaterdag 6 januari

Winterserie Prinses Marijke
Christelijke WandelSport Vereniging Prinses Marijke organiseert de tweede wandeling uit hun winterserie van vier wandeltochten van 5-10-15-25(-40). Deze zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden en mindervaliden (niet alle routes). Voor wandelaars die met de trein komen, rijdt er vanaf Station Geldermalsen een pendelbus/auto naar de start locatie. De inschrijving is vijf euro. Bondsleden krijgen één euro korting. De routes zijn ook voorzien van routepijlen. Tijdens de wandelingen zijn er rustplaatsen geregeld. De wandeltocht is van 08:30-12:30 uur en start in de Meersteeg 4h in Geldermalsen. Meer informatie: www.cwsvprinsesmarijke.nl en sociale media.

zondag 7 januari

Trio de Kleer
Trio de Kleer speelt op zondagmiddag 7 januari in Stroomhuis. Het trio speelt vooral liedjes uit het gipsyrepertoire en de traditionele muziek, zoals Roemeense Hora’s, Hongaarse Csardas, Franse gipsyswing in de stijl van Django Reinhardt, Spaanse rumba’s. Het Trio de Kleer bestaat uit Frank en Miguel de Kleer (vader en zoon) en Gyuszi Resmuves. Frank legde zich in zijn jeugd vooral toe op de muziek van Django Reinhardt en studeerde later Flamenco in Granada. Momenteel reist, studeert en speelt hij ieder jaar in Transsylvanië (in Roemenië). Frank en Miguel speelden en gaven workshops op grote ukelele- en gitaarfestivals, in onder andere Berlijn, Praag en Nederland. Miguel, inmiddels negentien jaar oud, speelde al op dertienjarige leeftijd op televisie (de BZT-show) met het Rosenberg Trio. Daarnaast speelden de twee met vele andere (internationale) muzikanten. De derde man in het trio, de van oorsprong Hongaarse Gyuszi Rezmuves, bespeelt de contrabas. Repertoire uit Boedapest zal deze middag zeker niet ontbreken. Datum: zondagmiddag 7 januari 2024. Aanvang: 15.00 uur. Entree: twintig euro inclusief drankje in de pauze. Reserveren: zie www.stroomhuisneerijnen.nl. Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk.

maandag 8 januari

Odensebrunch in Haaften
Maandag 8 januari organiseert Odensehuiskamer Haaften iets speciaals, namelijk een Odensebrunch van 10.00-12.00 uur. Tijdens het hapje en drankje in de knusse Odensehuiskamer in de Burcht van Haeften zal zangeres Karin Kist optreden. Het Odensehuis West Betuwe is een inloophuis voor mensen met beginnende geheugenklachten en hun naasten. Samen ontspannen, ontmoeten en ontdekken, dat is het Odensehuis West Betuwe. Kom in contact met elkaar, kunst & cultuur, beweeg samen, speel een spel of drink gewoon rustig een kopje koffie/thee met ons mee. Elke maandagochtend van 9.00-12.00 uur is de Odensehuiskamer Haaften open in de Burcht van Haeften. In Geldermalsen is men gevestigd in het Boomgaardhuis (open op woensdagochtend). Meer weten over het concept Odensehuis West Betuwe? Lees het op: www.welzijnwestbetuwe.nl/odensehuis-west-betuwe. Aanmelden voor de brunch kan via www.welzijnwestbetuwe.nl/odensebrunch.

woensdag 10 januari

Schminken voor volwassenen
In de Pluk is op woensdag 10 januari tussen 09:30 en 11:30 uur een introductiecursus schminken voor volwassenen. Monique Lily is die ochtend in de Pluk aanwezig met al haar schmink spullen om een introductie workshop schminken te geven van twee uur. Meer informatie: www.depluk.nl/agenda

Bop Herwijnen 2024
Iedereen is weer welkom voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje. Deze ochtend is het ook mogelijk diverse spelletjes te spelen en kan men deelnemen aan de sjoelcompetitie. Locatie: dorpshuis 'de Poort' van 10:00-12:00 uur in Herwijnen. Info: Bart van Zandwijk: 06-13784043.

Eettafel De Boomgaard
De open eettafel De Boomgaard in Haaften vindt plaats op woensdag 10 januari 2024 in de Burcht van Haeften. De ontvangst is van 17:00 tot 17:30, daarna is er een driegangenmaaltijd met een aperitief en als afsluiting een kopje koffie of thee. Men dient zich uiterlijk vrijdagmorgen 5 januari, voorafgaand aan de eettafel op te geven bij Roelie de Jong 0418-591315 of Rika van Velzen 0418-592074. De deelname kosten zijn vijftien euro.

Aikido voor Iedereen
Welzijn organiseert samen met Rudolf Renfurm in de Schildkamp in Asperen een serie van vier proeflessen om mensen die beperkingen ervaren zij het reguliere sportaanbod kennis te laten maken met Aikido. Op vier woensdagavonden in januari van 18:00-19:00 uur kunnen deelnemers op een comfortabele manier kennis maken met de sport. Bij voldoende animo krijgen de proeflessen een vervolg. Locatie is Leerdamseweg 44 in Asperen.

Jongeren met NAH
Annelieke van de Biesebos heeft Niet Aangeboren Hersenletsel. Ze organiseert avonden voor lotgenoten in Geldermalsen in het oude Rode Kruis gebouw in Geldermalsen aan de Van Limburgstraat 1. Zeven jaar geleden werd Van de Biesebos (23) door een auto geschept, toen ze de weg overstak. Door het ongeluk heeft ze Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) opgelopen. Nu wil ze graag avonden organiseren voor lotgenoten tussen de 18 en 35 jaar én voor iedereen die zich aangesproken voelt. Elke tweede woensdag van de maand is er een avond voor jongeren met NAH tussen de 18 en 35 jaar. Iedere avond heeft een thema bijvoorbeeld vermoeidheid, vriendschap of feestdagen. Daarnaast zijn er ook creatieve avonden of spelletjesavonden. De eerstvolgende avond is op 10 januari in het oude Rode Kruis gebouw in Geldermalsen aan de Van Limburgstraat 1. De avonden zijn van 19:00 tot 21:00 uur en vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan naar nah.jongeren@gmail.com. De kosten bedragen twee euro per avond.

vrijdag 12 januari

Vrouwenontmoetingscentrum
Vrouwenontmoetingscentrum in de Pluk. Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur, met koffie, thee en mooie tweedehandskleding.

Ontdek-Je-Talent Orkest
Muziekvereniging Prinses Marijke brengt ook in 2024 het Ontdek-Je-Talent Orkest. Vanaf 12 januari 2024, leert men in tien avonden een instrument uit het fanfareorkest kennen en samen met anderen muziek maken. Het is juist geschikt voor mensen die nog geen noot kunnen lezen en nog nooit een instrument hebben aangeraakt. Locatie: De Sleutel, Prinses Maximaplein 4, Geldermalsen. Dag/tijd: vrijdagavond van 19:45-21:00. Kosten:119 euro (inclusief huur instrument). https://www.prinsesmarijke.nl/index.php/ontdek-je-talent-orkest. Meer info: ojt@prinsesmarijke.nl.

woensdag 17 januari

Aikido voor Iedereen
Welzijn West Betuwe maakt zich hard voor een inclusieve sportomgeving in West Betuwe. Hun Uniek Sporten middagen in samenwerking met lokale sportaanbieders zijn een groot succes. Op deze middagen kunnen inwoners van West Betuwe die beperkingen ervaren bij het reguliere sportaanbod kennis maken met verschillende sporten. Het enthousiasme voor Aikido tijdens de laatste Uniek Sporten middag vraagt om een vervolg. Woensdag 17 januari tussen 18:00-19:00 uur in De Schildkamp in Asperen. Rudolf Renfurm is een ervaren instructeur in Aikido. Net als Welzijn West Betuwe wil hij sport toegankelijk maken voor iedereen in de gemeente. Daarom biedt hij vier gratis proeftrainingen “Uniek Aikido” aan. Aikido is een zelfverdedigingskunst. Aikidotechnieken gaan nooit in tegen de kracht van een aanvaller, maar maken er juist gebruik van om de aanval te neutraliseren. Rudolf zorgt ervoor dat deelnemers op een comfortabele manier kunnen kennismaken met Aikido. Bij voldoende animo zullen de proeflessen een vervolg hebben. Locatie: De Schildkamp, Asperen. Woensdag 10, 17, 24 en 31 januari van 18:00 tot 19:00 uur.

vrijdag 19 januari

Ontmoeten voor vrouwen
Vrouwenontmoetingscentrum in de Pluk. Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur, met koffie, thee en mooie tweedehandskleding. Voor meer informatie kijk op: www.depluk.nl.

dinsdag 23 januari

Lezing Winkeltjes-deel twee
Op 23 januari 2024 geeft Nelis van Ooijen een tweede lezing over de winkels in Geldermalsen in de jaren 50. In de filmzaal van de Pluk zijn slechts honderd plaatsen beschikbaar. Dus vol = vol. Aanmelden met vermelding van naam, van welke vereniging men lid is ('t Nut, HKWB of geen) en het aantal deelnemende personen. Inschrijven kan via mail info@hkwb.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0345-473596.