Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Nieuwe fietsenstalling bij station Geldermalsen

Nieuws

geldermalsen • Aan de oostzijde van het station in Geldermalsen wordt de fietsenstalling vernieuwd en uitgebreid. 

Nu loopt nog een openbare weg dwars door de fietsenstalling heen (het Trichts Voetpad), deze zal verlegd worden. Er komt een uitbreiding van ongeveer 300 plaatsen, een deel daarvan wordt uitgevoerd als etagerekken waarbij de fietsen boven elkaar geplaatst kunnen worden. Tijdens de bouw komt er een tijdelijke fietsenstalling met 960 plaatsen op het stationsplein, de bestaande fietsenstalling wordt volledig  verwijderd. Alle fietskluizen verhuizen tijdelijk naar de westzijde van het station omdat hier geen ruimte voor beschikbaar is op het stationplein. 

Prorail is de eigenaar van de fietsenstalling, dat is nu ook al het geval. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. De kosten van de hele operatie worden geschat op 2.307.000 euro, hiervan dragen het rijk en prorail een miljoen bij en de provincie 261.000 euro. Voor de gemeente zijn de kosten geraamd op 1.046.000 euro. 

Bewoners van de Genteldijk, Trichts Voetpad en woonwijk Lingedonk worden voortdurend op de hoogte gehouden, zij worden schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de uitvoeringsplanning. Naar verwachting gaat de bouw zo’n zes maanden duren. De tijdelijke fietsenstalling wordt gerealiseerd in het eerste kwartaal van 2024, de nieuwbouw in het tweede kwartaal en het hele plan zal in het derde kwartaal afgerond zijn. De nieuwe fietsenstalling heeft straks 1268 stallingsplaatsen, 184 fietskluizen en ruimte voor 150 buitenmodellen, dat zijn bijvoorbeeld kratfietsen, brommers en scooters.